Hoe te zetten van de dia's op een DVD

Dia's waren eens een hippe manier om te pronken met uw vakantiefoto's naar familie en vrienden. Technologie is verbeterd en alle deze dia's kunnen nu gemakkelijk past op een enkele schijf, genomen met u overal voor weergave. Wat te doen met al die alle dia's die je hebt vergaard? Gewoon overbrengen naar DVD voor een digitale diavoorstelling.

Instructies

1

Het scannen van dia's in de dossiers van het beeld. Dit gebeurt best door een derde bedrijf dat beschikt over de juiste apparatuur voor scannen en converteren van uw dia's op de computer. Technisch kan dit worden gedaan met een huishoudelijke scanner, maar de kwaliteit zal niet zeer goed.

2

De dia-afbeeldingsbestanden in iPhoto importeren. U kunt dit doen door simpelweg te slepen van de afbeeldingen selecteren in de belangrijkste iPhoto-venster. Nadat ze zijn geïmporteerd, kunt u afsluit iPhoto of de tijd nemen om een naam geven en ordenen.

3

Open iDVD. Selecteer in de onderste linker hand "Toevoegen" en "Een diavoorstelling toevoegen".

4

Selecteer de tijdelijke aanduiding en hernoem het naar iets wat die je zou willen. Dubbel klik op de tijdelijke aanduiding.

5

Selecteer "Media." Hiermee opent u de mediabrowser, die toegang tot uw iPhoto-bibliotheek heeft. Selecteer "Foto's" en sleep de diabeelden naar het deelvenster diavoorstelling editor.

6

Beslissen of u gebruiken het "Slide duur"-menu, waarmee u een lopende tijd voor de dia's opgeven wilt, en de "Overgang" menu, waarmee u de overgang tussen dia's als u wilt wijzigen. Deze zijn optioneel.

7

Uw diavoorstelling bekijken voordat het branden door te selecteren op 'Voorvertoning'. Selecteer "Exit" te verlaten de preview. Indien nodig aanpassingen aanbrengen.

8

Geef een lege DVD. Selecteer het pictogram "Burn" langs de onderkant van het programmavenster. Uw dia's worden gebrand op een DVD, bespeelbaar meeste standalone DVD-spelers.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt muziek uit je iTunes-bibliotheek via de mediakiezer ter begeleiding van de dia's toevoegen.
  • Hetzelfde bedrijf dat gescand van uw dia's kunnen ook de mogelijkheid om de diavoorstelling op een DVD branden. De extra kosten te vermijden en de DVD-authoring zelf doen.