Hoe te zetten DVD bestand in WAV-bestand

Om de audio van een DVD kan zijn handig bij het maken van een podcast, bemonstering van audioclips, overdubben audio en meer. Al het duurt om een DVD te converteren naar een WAV-bestand--een van de zuiverste, ongecomprimeerde audio formaten--is een paar eenvoudige audio/video-editing tools die je zowat overal op het Web kunt vinden.

Instructies

1

Download en installeer een kopie van DVD Shrink (zie bronnen hieronder). Voer het programma zodra het installatieproces is voltooid. Plaats uw DVD in het CD/DVD-ROM-station.

2

Klik op de knop "Open Disc" in de rechter bovenhoek van het menu DVD Shrink. Selecteer het station met uw DVD-disk, bijvoorbeeld DVD Disc (E) in het menu "Open DVD Disc".

3

Klik op "Back-up schijf" te rippen van de inhoud van de DVD op uw computer. Klik op de knop "Bladeren" om te zoeken naar een locatie voor het opslaan van uw bestanden. De video bestanden zullen opgeslagen worden als "VOB" bestanden.

4

Download en installeer een kopie van GoldWave (zie bronnen hieronder), en stormloop naar de programma na installatie.

5

Open GoldWave. Klik op de knop "Bestand" in de rechter bovenhoek van GoldWave en selecteer "Open" uit het drop-down menu. Zoek de VOB-bestanden en klik op "Open."

6

Klik op de knop "Bestand" in het hoofdmenu van GoldWave weer nadat het VOB-bestand is verwerkt door GoldWave. Klik op 'Opslaan als' uit het drop-down menu. Bladeren naar een locatie voor het opslaan van het audio-bestand en klik op "Opslaan". Het bestand wordt opgeslagen als een. WAV-bestand standaard.