Hoe te zetten de pictogrammen in de adresbalk met ApacheEen favicon, een afkorting voor een pictogram is een kleine digitale afbeelding geconfigureerd door de beheerder van een website. Telkens een webbrowser wordt weergegeven op een pagina van een website die een favicon bevat, zal de browser de favicon weergeven op de adresbalk naast het adres van de website, op de line-up van tabbladen naast de naam van het tabblad, en naast browserbookmarks voor die website. Gezien het feit dat zij hebben om te passen naast een regel tekst zonder te bezetten meer scherm onroerend goed, zijn favicons meestal klein. U kunt een Apache Web server als u wilt koppelen een favicon naar een website.

Instructies

1

Controleer of de afbeelding voor de favicon 16 bij 16 pixels in grootte is en wordt opgeslagen in de ICO-formaat.

2

Meld u aan bij de computer als een gebruiker met de voorrechten van de beheerder van de Apache Apache.

3

Kopieer het bestand met de favicon naar de hoofdmap van uw website binnen de Apache-server en de toestemmingen te leiden tot de uitvoering. De specifieke manier van het uitvoeren van deze stap is afhankelijk van het besturingssysteem. Bijvoorbeeld voor Apache draait op Linux, typ de volgende opdrachten in een shell:

CD /var/www/html

CP $FAVICON_PATH/favicon.ico.

chmod + rx favicon.ico

Druk na elke regel op "Enter".

4

Open het configuratiebestand voor de Apache-daemon met een teksteditor. Bijvoorbeeld op Linux, aanroepen een tekst-editor op bestand "/ etc/httpd/conf/httpd.conf."

5

Voeg de volgende regel aan het configuratiebestand:

"AddType image/x-icoon ICO"

Sla het gewijzigde configuratiebestand. Vanaf dat moment, zal Apache dienen de favicon, samen met de pagina's van de website, aan webbrowsers op de clientzijde.