Hoe te wissen van een SD-kaart

Hoe te wissen van een SD-kaart


SD-kaarten zijn handige apparaten, maar aangezien een veelheid aan accessoires gebruiken hen (telefoons, camera's en zelfs de Wii), ze snel vullen met gegevens. Wissen van de gegevens van een SD-kaart vereist slechts een paar muisklikken wanneer de kaart wordt aangesloten op een computer. Voor deze taak moet u een SD-kaartlezer. Elk type van SD-kaartlezer zal doen, zij het USB, uitdrukkelijke poort of ingebouwde aan uw laptop of desktop.

Instructies

1

Plaats de SD-kaart in de kaartlezer. Als de kaartlezer USB of uitdrukkelijke poort is, sluit u het op de computer.

2

Klik op de "Start"-menu.

3

Klik op "Computer" of "My Computer", afhankelijk van uw besturingssysteem. U ziet meerdere drives vermeld.

4

Klik op het station dat "Verwisselbare Drive E:" de drive met uw SD-kaart kan worden met de naam "F" of "G" als goed, heet dus zorg ervoor dat wanneer u tikken daarop, de bestanden die worden weergegeven zijn degene die u wilt verwijderen van de SD-kaart.

5

Druk op "Ctrl + a" om alle bestanden op de SD-kaart te selecteren.

6

Druk op de "Delete" toets.

7

Klik op "Ja" in het menu dat verschijnt de vraag of u zou zoals voor zenden deze bestanden naar de Prullenbak. De bestanden worden vervolgens gewist van de schijf.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat de SD kaart schrijfbescherming slot wordt ontgrendeld of de schijf niet toestaat u om de bestanden te verwijderen.
  • Als u volledig wissen de schijf wilt, kunt u de SD formatter downloaden van http://SDcard.org. Let op: het is niet raadzaam om de format-functie van Windows gebruiken voor het opmaken van een SD-kaart.
  • Vergeet niet om uw Prullenbak leegmaken om te zuiveren van alle restanten van de verwijderde bestanden.