Hoe te vullen een Visual Basic-keuzelijst met unieke Items

Hoe te vullen een Visual Basic-keuzelijst met unieke Items


Vullen van een keuzelijst met invoervak in Visual Basic met verschillende items, kunt u een toepassing te geven meer flexibiliteit voor de gebruiker aanpassen. Als een programmeur heb je de mogelijkheid om terug te gaan en het project bijwerkt met nieuwe of anders gearrangeerd lijstitems. De Visual Basic Express zowel de Visual Studio.NET ontwikkelaar omgevingen zal toestaan u om dit te bereiken. Als u een softwarepakket niet hebt, kunt u de uitdrukkelijke versie kostenloos in de link gevonden de sectie van de bronnen van dit artikel downloaden.

Instructies

1

Open uw ontwikkelaar-omgeving en vervolgens het huidige project die u met werkt. Als u niet een project om mee te werken hoeft, maken door te klikken op "Create" naast "Project" in het bovenste linker deelvenster van het scherm. Kies "Windows Form Applications" van de keuzes en naam van uw bestand door de naam ervan te typen in de "Naam" hieronder. Klik op "OK" wanneer u klaar bent en een leeg scherm met een leeg formulier weergegeven.

2

Ga naar de top menu-opties en klik op het woord 'Weergave'. Scroll naar beneden naar "Gereedschapskist" en tikken daarop. Er verschijnt een tabblad aan de linkerkant van het scherm.

3

Scroll naar beneden en kies "Keuzelijst" in de keuzes. Klik en sleep het naar het formulier aan de rechterkant. Plaatsen waar je het nodig hebt te worden en het loslaten van de muis. Op dit punt hebt u twee opties voor het weergeven van de items die u nodig hebt in de keuzelijst. Als u probeert weer te geven informatie in een database, moet u de gegevens koppelt aan de toepassing. Als u nog niet dit hebben, klikt u op "Gegevens" uit het bovenste menu-keuzes. Kies 'Toevoegen nieuwe Data Source' uit de drop-down menu en volg die het scherm wordt gevraagd om te voltooien de database toe te voegen. Als u handmatig de lijstitems wilt, hoeft u niet aan een database toevoegen aan de toepassing.

4

Zoek het kleine zwarte pijltje naar rechts op de bovenste rand van de keuzelijst met invoervak en klik op het. Een ander vakje wordt weergegeven waardoor u twee opties: "Gebruik gegevensgebonden items" of 'Items bewerken'. Als u de gegevens afhankelijk van items gebruikt, klikt u op het vak naast die optie. Een ander bevestigingsvenster zal vanzelfsprekend drop dozen. U hoeft alleen de eerste en de laatste keuzes. De eerste keuze kunt u de database die u hebt gekoppeld te kiezen. Het laatste vak, lijst van de dingen uit de database u wilt weergeven. Als u nodig hebt voor het handmatig invoeren van de items, kiest u 'Bewerken items'. Een ander vak wordt geopend zodat u kunt alle items nodig invoeren. Klik op "OK" wanneer u klaar bent.

5

Druk op de "F5"-toets op uw toetsenbord om uw toepassing te lanceren. De keuzelijst wordt weergegeven met de items in dit die u koos.

Tips & waarschuwingen

  • Als de inhoud van de doos van uw lijst toont niet goed, dan moet u teruggaan naar de keuzelijst en verschillende drop-down keuzes kiezen uit de opties "gebruik die gegevensgebonden items" of typ de inhoud u geplaatst onder 'Items bewerken'. Sla uw werk vaak door te klikken op "Bestand" en dan "alle bestanden opslaan."
  • Als u een database koppelen aan de toepassing wilt, moet u eerst maken in Microsoft Access of een andere databasequery zoals SQL. Naam voor de velden van uw database hoe u ze weergeven in de keuzelijst wilt omdat wanneer u de database koppelt, de velden die u Kies uit het drop down wordt weergegeven, precies zoals u ze hebt gelabeld.