Hoe te voorkomen dat het blauwe scherm van dood op Vensters

Hoe te voorkomen dat het blauwe scherm van dood op Vensters


De "Blue Screen of Death" dat gebeurt op veel pc's is eigenlijk gewoon een blauw scherm gevuld met het oplossen van de fout. Problemen met hardware en software kunnen leiden tot blauwe schermen, waardoor het moeilijk te lokaliseren van de oorzaak. Blauw scherm fouten geven doorgaans een specifieke fout, bekend als een stopbericht zoals: '0x0000001e'. Zelfs als er geen error is, zal Windows een bericht bij het opstarten met vermelding dat een ernstige fout Windows veroorzaakt afsluiten weergegeven.

Instructies

1

De controle van de oplossing van de Vensters

Controleer of Windows een oplossing heeft gevonden voor uw fouten: Ga naar "Start" en vervolgens "Control Panel". Zoek "Probleem verslagen en oplossingen" en dubbelklik erop. In de bovenste linkerzijde vindt u het deelvenster "Taken". Het heeft een link genaamd 'Controleren op nieuwe oplossingen'. Klik op de link en wacht terwijl er wordt gezocht naar antwoorden. Als alle koppelingen verschijnen onder "informatie over andere problemen"of 'Oplossingen te installeren,' Klik op hen en volgt u de stappen. * Opmerking: Dit werkt alleen als verbonden met het Internet.

2

Updates installeren

De zoekbalk openen door te klikken op de knop Start. Typ in het vak "Windows Updates" en druk op enter. Als er updates beschikbaar zijn, klikt u op "Updates installeren" en wacht tot het proces te voltooien. Moet u wellicht uw computer opnieuw te starten.

3

Stuurprogramma's bijwerken

Bijwerken van de stuurprogramma's voor uw hardware. Als u een nieuwe hardware onlangs hebt geïnstalleerd, Windows kan al de meest recente stuurprogramma's hebt geïnstalleerd. Bevestig dit door te gaan naar de vervaardiging's website en lokaliseren van hun steunpagina. De sectie 'Stuurprogramma's en Downloads' moet hebben wat u zoekt.

4

Opstartherstel

De Startup Repair Tool meegeleverd met Windows Vista en Windows 7 worden uitgevoerd. Plaats de installatieschijf van Windows en start de computer opnieuw op. Druk op een willekeurige toets wanneer u wordt gevraagd om op te starten vanaf de schijf. Volg de totdat je bij de opties voor Systeemherstel. Kies "Voorsprong reparatie" en volg eventuele extra aanwijzingen terwijl Windows probeert het probleem op te lossen.

5

Hardware verwijderen

Verwijder geïnstalleerde onlangs hardware om te zien of het probleem zich blijft voordoen. Oververhitting, slechte verkooppunten en defecte geheugen kunnen allemaal bijdragen aan het blauwe scherm van dood. Test elke geheugenstok een tegelijk, installeer een temp CPU-monitor en sluit de computer aan op een ander stopcontact te isoleren van het probleem.

Tips & waarschuwingen

  • Meld u aan als beheerder voordat u eventuele reparaties ter voorkoming van beveiligingsproblemen.
  • PC-hardware is gevoelig voor statische elektriciteit. Draag een riem aarding of aanraken van een metalen oppervlak voordat u verwijdert alle hardware.