Hoe te voegen lagen aan een afbeelding in Adobe Photoshop

Er is een functie met de naam lagen in Adobe Photoshop. Denk aan een laag als slechts een deel van uw document. U hebt één laag voor je achtergrond, een laag voor uw image en een andere laag voor je achtergrond. Elke laag is onafhankelijk van elkaar, maar ze passen samen om te vormen van uw document. Voordat u met een laag werken kunt, moet u een laag toevoegen aan Photoshop.

Instructies

1

Start Adobe Photoshop. Open een bestaande afbeelding van uw bestanden.

2

Kijk naar uw palet Lagen en merkt dat u één huidige laag met de naam "Achtergrond." Dit is de standaard van de eerste laag in Photoshop. Op dit punt, is uw afbeelding ingesteld als uw achtergrond.

3

Ga naar het menu "Layer" en kies "New" en vervolgens "Laag..." Als u deze optie kiest, verschijnt het dialoogvenster "Nieuwe laag" op het scherm.

4

Typ een naam voor uw nieuwe laag, wilt u de naam van de laag.

5

Vink "Gebruik vorige laag te maken knipmasker" aan als u wilt maken van een uitknipmasker gebruiken via uw achtergrondlaag. Een knipmasker is een onafhankelijke laag, maar het is transparant in bepaalde gebieden te tonen van de laag eronder.

6

Stel de kleur, de mode en de dekking van de laag, als u wenst.

7

Klik op "OK" in het dialoogvenster "Nieuwe laag" als u wilt uw nieuwe laag maken. Merken in uw palet lagen hebt u een nieuwe laag die wordt weergegeven boven de achtergrondlaag van uw.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw Layers palet niet wordt weergegeven in de werkruimte van Photoshop, selecteert u het menu "Windows" en vervolgens de optie "Lagen" om het palet Lagen, of druk op de F7 toets op uw toetsenbord.
  • U kunt overbrengen van de "New Layer" dialoogvenster met behulp van de sneltoets SHIFT + CTRL + n.