Hoe te verwijderen van twee Windows XP Professional op de Boot

Hoe te verwijderen van twee Windows XP Professional op de Boot


De laatste keer dat u begon uw computer, kan u hebben ondervonden een scherm vragend u om te kiezen welke installatie van Windows die u wilt opstarten. Het kan gebeuren, hoewel de computer een installatie van Windows moet. U kunt het bericht bevestigen en stoppen van het opstartscherm wordt weergegeven door de vaststelling van het bestand boot.ini op het systeemstation.

Instructies

1

Start de computer. Kies ofwel Windows-installatie wanneer het opstartmenu wordt weergegeven.

2

Inloggen op Windows. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze Computer en selecteer 'Eigenschappen'.

3

Klik op de Advanced tab. Klik op de knop instellingen en klik vervolgens "opstart- en herstelinstellingen."

4

Klik op de knop bewerken onder de sectie opstarten van het systeem van de opstart- en herstelinstellingen scherm. Kladblok zal openen en weergeven van uw boot.ini.

5

Elke regel die het duplicaat is van een ander in de items onder "[operating systems]" verwijderen. Dit alleen doen als de twee onderste lijnen hebben dezelfde schijven en partities opgegeven. De schijven worden aangeduid met tekst vergelijkbaar: "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)." De schijf en partitie nummers is afhankelijk van de configuratie van uw computer. Als u verschillende schijven hebt, dan hoeft waarschijnlijk echt u veelvoudige werkende systemen geïnstalleerd.

6

Sla uw boot.ini en reboot. De computer moet nu uitsluitend schoen vanuit een besturingssysteem, zonder een boot-menu weer te geven.

Tips & waarschuwingen

  • Veranderingen aan het bestand boot.ini kunnen maken uw computer unbootable. Back-up uw boot.ini voordat bewerken en controleren of alle wijzigingen die u voorafgaand aan opnieuw op te starten aanbrengt. Een slechte boot.ini kunnen worden gecorrigeerd met behulp van de herstelconsole van Windows.