Hoe te verwijderen van register bestanden volledig gratis

Wanneer u programma's van uw computer verwijdert, zijn soms bestanden uit deze programma's achtergelaten in het computerregister. Hoewel deze bestanden geen problemen in het algemeen, veroorzaken wanneer ze beginnen te kloppen en het opvullen van de ruimte in het register op uw harde schijf, ziet je onderwerpen variƫrend van vertraagd opstart op willekeurige systeem afsluiten. Als u heeft gemerkt dat eventuele problemen met de werking van uw computer, is het mogelijk dat u kundig voor positiebepaling sommige van de problemen door het verwijderen van de dossiers van de registratie volledig gratis.

Instructies

Handleiding bewerken

1

Maak een System Restore punt voor uw computer die kan worden gebruikt om uw computer herstellen naar zijn huidige toestand voordat u verwijdert registerbestanden. Toegang tot Systeemherstel door te gaan naar de "Start" menu, "Accessoires" "System Tools," "Systeemherstel" en kies vervolgens "Maken een Restore Point" in het venster dat omhoog komt. Typ een naam dat u gemakkelijk zal herkennen en druk op "Enter" om het herstelpunt te maken.

2

Open Register-Editor van de computer door te gaan naar "Start" en typ "regedit" in het zoekvak. In Windows Vista en latere versies van Windows, of ga naar "Start", klik op "Alle programma's," open de "accessoires" map en kies "Run", geef "regedit" in het venster "Run" en druk op "Enter".

3

Ga naar de gewenste map in het linkerdeelvenster van de Register-Editor en klik op een willekeurige submap binnen de hoofdmap om de inhoud te bekijken. De inhoud van de geselecteerde map in het rechterdeelvenster van de Register-Editor weergeven.

4

Ga naar een bestand in de geselecteerde map en met de rechtermuisknop op het bestand om aan te tonen van een menu met opties. Selecteer 'Verwijderen' in de lijst en bevestig dat u wilt verwijderen van het bestand door te klikken op "Ja." Het bestand wordt verwijderd uit het computerregister.

5

Sluit het venster van de Register-Editor. Ga dan naar "Start," hover over de pijl naar rechts naast de knop "Power" en kies "Herstarten" uit de lijst met opties voor afsluiten. De computer opnieuw opgestart en alles van de registerbestanden die u hebt verwijderd worden permanent verwijderd.

Windows Live OneCare

6

Download en installeer Internet Explorer als u nog geen de webbrowser op uw computer. Internet Explorer is de enige browser die met het register van Windows Live OneCare schoner werkt.

7

Internet Explorer openen door te dubbelklikken op het bureaublad icoon of ga naar "Start > Alle programma's > Internet Explorer." Wanneer IE opent, gaat u naar de juiste pagina van Windows Live OneCare voor uw systeem.

8

Druk op de knop met het label "Full Service scannen." Windows Live OneCare scant het register van uw computer en worden alle bestanden met fouten weergegeven. Kies de optie ' Verwijderen ' bestanden wanneer u wordt gevraagd de registerbestanden van uw computer verwijderen.

Tips & waarschuwingen

  • Over het algemeen moet u niet handmatig van de computer register te bewerken. Proberen het alleen als u vertrouwd bent met de registervermeldingen en weet welke bestanden u wilt verwijderen.