Hoe te verwijderen van Oracle 11G voor Windows

De gebruikelijke manier voor uninstall programma's vanuit een Windows-computer is met de program removal tool in het Configuratiescherm van de computer. Echter, deze methode werkt niet altijd correct wanneer u probeert te verwijderen van de Oracle 11G databaseprogramma. Voor het verwijderen van Oracle 11G voor Windows, moet u mogelijk het programma van uw computersysteem door handmatig bewerken van het register van uw computer, en de Oracle software mappen te verwijderen uit mappen verwijderen.

Instructies

1

Open Windows Search en typ "regedit". Klik op de "Regedit"-app die wordt weergegeven in Windows 8. Selecteer in Windows 7, "Regedit" in de programma's sectie boven aan de zoekresultaten van Windows. Hiermee opent u de Register-Editor van de computer.

2

Klik op "HKEY_LOCAL_MACHINE" in de map boom menu aan de linkerkant. Controleer de "Software" map. Selecteer en Markeer "Oracle" en druk op de "Delete" toets op het computertoetsenbord van uw. Hiermee verwijdert u de registervermeldingen voor Oracle softwareproducten.

3

"HKEY_LOCAL_MACHINE" weer, klik op 'System' gevolgd door 'CurrentControlSet' en vervolgens 'Services'. Verwijder alle mappen met de naam met "Oracle" in deze sectie.

4

Druk op de "X"-pictogram in de rechterbovenhoek van het programmavenster van de Register-Editor om af te sluiten van deze toepassing. Start de computer opnieuw.

5

Klik op 'Start' en kies 'Computer'. Zoek de map "Oracle" op de belangrijkste drive van de computer, die meestal de "C:" drive is. Klik op de map om te markeren en druk op de "Delete" toets op uw toetsenbord. Verwijder de "Oracle" map in de map "Program Files" op de "C:" drive.

6

Ga naar de map 'Temp' op uw schijf "C:". Markeer en verwijder alle inhoud.

7

Dubbelklik op de Prullenbak op uw bureaublad. Klik op "Prullenbak"leegmaken in het menu van de hoofdnavigatie om alle verwijderde bestanden permanent te verwijderen. Start de computer opnieuw.

Tips & waarschuwingen

  • Voer deze procedure uit als u de Oracle-software permanent verwijdert of voordat u een upgrade naar een nieuwere versie van Oracle.
  • Altijd zorgen wanneer u uw computerregister bewerkt, omdat fouten met de computer stoppen kunnen naar behoren werken. Overwegen back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Doe dit door te klikken op de optie 'Export' in de Register-Editor "File" menu. Dit bespaart een back-up van het register op de computer voordat u aanbrengt wijzigingen.