Hoe te verwijderen van het cachegeheugen voor pictogrammen in de Vista-programma 's

Het cachegeheugen voor pictogrammen in het besturingssysteem Windows Vista is een bestand waarin de informatie van het pictogram voor uw computer. Soms, dit bestand kan beschadigd raken en de pictogrammen op uw computer kunnen verdwijnen, verschijnen gebroken of grootte willekeurig veranderen. Gelukkig kan dit probleem worden opgelost door het schrappen van het cachegeheugen voor pictogrammen. Verwijderen van het cachegeheugen voor pictogrammen dwingt Vista voor de wederopbouw van het bestand.

Instructies

1

Open het startmenu en klik op "Control Panel". Selecteer "Vormgeving en persoonlijke instellingen."

2

Klik op "Mapopties". Selecteer het tabblad "Weergave".

3

Klik voor het plaatsen van een vinkje naast "Toon verborgen bestanden en mappen" in het "Geavanceerde instellingen". Klik op "OK" om te sluiten van het scherm.

4

Open het menu Start en klik op 'Computer'. Dubbelklikken om te openen op uw lokale schijf en open de map met de naam 'Gebruikers'. Open de map met de naam met uw gebruikersnaam, en open vervolgens de "AppData" map. In de "AppData" map, open de "Lokale" map.

5

Met de rechtermuisknop op het bestand "IconCache.db" en kies "Verwijderen" uit het drop-down menu. Klik op "Ja" in het waarschuwingsvenster.

6

Dubbelklik op de "Prullenbak" op uw bureaublad. Klik op "The Prullenbak leegmaken" en start de computer opnieuw.

Tips & waarschuwingen

  • Kiezen voor het weergeven van verborgen bestanden en mappen kan onthullen bestanden die nodig voor de werking van de computer zijn. Verwijder eventuele vreemde bestanden niet tenzij u wat ze weet voor zijn.