Hoe te verwijderen van een wachtwoord van een SSL-certificaatAls een systeembeheerder of een webontwikkelaar, kan je moe van het valideren van het SSL certificaat wachtwoord telkens wanneer die u de veilige daemon start. U kunt deze eis omzeilen door het volledig verwijderen van het wachtwoord dat u in eerste instantie ingesteld. Een andere reden om het wachtwoord van een SSL-certificaat is als de server crasht en moet automatisch opnieuw wordt opgestart. Het zou niet zitten kundig voor opnieuw opstart, omdat het systeem zou het om het wachtwoord gevraagd. Een gebruiker met de juiste inloggegevens zou nodig zijn, dat is een groot probleem voor vele bedrijven en website ontwikkelaars. Gelukkig, het verwijderen van een wachtwoord van een SSL-certificaat is niet moeilijk en vereist slechts een paar minuten in beslag.

Instructies

1

Inloggen op de servercomputer waarop het SSL-certificaat is opgeslagen.

2

Zoek en ga naar de map met het certificaat.

3

Maak een back-upbestand. Typ "cp example.key example.key.back" minus de aanhalingstekens, en vervolgens treffer de toets "Enter". Met deze opdracht maakt een kopie van het oorspronkelijke bestand en wordt deze opgeslagen als "example.key.back" in de huidige map. U moet het woord "voorbeeld" vervangt met uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld, als uw domeinnaam was "domein.nl", zou vervolgens de opdracht luiden:

CP domain.key example.key.back

4

Type "openssl-rsa-in example.com.key-uit example.com.key.nopass" achter de opdrachtprompt. Druk op "Enter". Dit commando verwijdert volledig het wachtwoord uit het Internet servercertificaat. U kunt nu navigeren naar een andere map of sluit de terminal.