Hoe te verwijderen van een stuurprogramma in Windows XP

Stuurprogramma's zijn softwaretoepassingen die gebruikmaken van hardwareonderdelen, zoals printers, digitale camera's, scanners en geluidskaarten. Zij toestaan dat het apparaat dat ze gebruiken om te communiceren met uw computer. In veel gevallen, kunnen sommige systeemupdates softwaretoepassingen verstoren of schade van stuurprogramma's. Gelukkig, in Windows XP, kunt u snel en gemakkelijk verwijderen beschadigde stuurprogramma's of stuurprogramma's die u niet meer gebruikt, zonder interferentie met andere systeemonderdelen.

Instructies

Via het bedieningspaneel

1

Klik op de Windows "Start"-menu en klik op de "Control Panel".

2

Het venster programma's starten door te dubbelklikken op de "Toevoegen of wegnemen programma." Blader door het venster van de programma's en klik op het stuurprogramma dat u wilt verwijderen. Klik op "Verwijderen" om het stuurprogramma te verwijderen van uw computer.

3

Herstart uw computer om het verwijderingsproces te voltooien.

Met behulp van Apparaatbeheer

4

Klik op de Windows "Start" menu en met de rechtermuisknop op 'Mijn Computer'. Klik op 'Manager' uit het venstermenu en klik op "Apparaatbeheer".

5

Klik op het plusteken (+) naast de sectie met het stuurprogramma dat u wilt verwijderen. Moet u uw stuurprogramma's. Bijvoorbeeld, als u wilt verwijderen van een stuurprogramma voor geluid, klik op de plusknop (+) symbool naast de sectie "geluid, video en spelletjes".

6

Met de rechtermuisknop op het stuurprogramma dat u wilt verwijderen in de sectie u geselecteerd en klik op "Verwijderen". Klik op "OK" in het bevestigingsvenster. Als het verwijderingsproces is voltooid, start u de computer opnieuw.

7

Ontkoppel het apparaat dat was met behulp van het stuurprogramma dat u verwijderd.