Hoe te verwijderen van een snelkoppeling in Windows XP

Snelkoppelingen zijn pictogrammen op het bureaublad die snel een applicatie of bestand lanceren. Na een tijdje kan uw Windows XP-bureaublad beginnen te kijken rommelig. Hier is hoe te verwijderen van snelkoppelingen die u niet vaak gebruikt of die blijven nadat u het bestand of de toepassing hebt verwijderd.

Instructies

1

Zoek het bestand, station, toepassing of printer snelkoppeling op het bureaublad van Windows XP die u wilt verwijderen.

2

Klik eenmaal alleen op de kortere weg om deze te selecteren. Een gearceerde vak verschijnt rond de naam die onder het pictogram om aan te geven dat het is geselecteerd.

3

Klik met de rechtermuisknop op de top van de snelkoppeling naar het snelmenu van opties weergeven.

4

Kies 'Verwijderen' in het snelmenu de optie die aangeeft dat u wilt verwijderen van de geselecteerde snelkoppeling. Het dialoogvenster 'Verwijderen van bestand bevestigen' wordt geopend.

5

Selecteer "Ja" om aan te geven dat u bent zeker dat u wilt verwijderen van de gekozen snelkoppeling. De snelkoppeling zal het nu verplaatsen vanaf het bureaublad naar de Prullenbak van de computer.

Tips & waarschuwingen

  • Als u van gedachten verandert en terug op uw bureaublad een snelkoppeling wilt opnemen, kunt u een snelkoppeling op het bureaublad uit de Prullenbak terugzetten.
  • Wanneer u een Windows XP een snelkoppeling zal alleen verwijderen van de snelkoppeling, wordt die snelkoppeling is gericht zal blijven onaangeroerd.