Hoe te verwijderen van een servicepack voor XP

Service Packs in Windows XP zijn updates van het systeem waarmee de computerprestaties van de en de veiligheid verbeterd. Het systeemupdates bevat Service Pack 1, 2 en 3. In sommige gevallen kunt u tegenkomen fouten met bepaalde programma's na het installeren van een van de Service Packs. Een van de drie eenvoudige methoden gebruikt, verwijder de Service Pack-update die u niet langer wilt.

Instructies

Via het onderdeel Software in het Configuratiescherm

1

Klik op "Start" en selecteer "Uitvoeren". Typ "appwiz.cpl" en druk op "Enter" om te starten van het venster van de momenteel geïnstalleerde programma's.

2

Klik op het selectievakje "Toon updates". Scroll naar beneden en klik op het Windows XP-servicepack dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op "Verwijderen". Volg de rondleiding aanwijzingen te voltooien de uninstallation.

3

Herstart uw computer om het verwijderingsproces te voltooien.

Met behulp van het systeem terugzetten

4

Klik op "Start" en selecteer "Uitvoeren". Het hulpprogramma Systeemherstel starten door te typen "% SystemRoot%\System32\restore\rstrui.exe" en druk op "Enter".

5

Klik op "Computer herstellen naar een eerdere status" en klik op "Next." Selecteer de datum dat u het Service Pack geïnstalleerd. U kunt ook een datum vóór de installatie van het Service Pack.

6

Klik op "Next", en klik vervolgens op "Volgende" opnieuw. Windows wordt afgesloten en de computer herstelt naar de datum die u hebt geselecteerd. De Service Pack-update zal niet langer worden op uw computer.

Met behulp van de map verborgen $NtServicePackUninstall$

7

Klik op "Start" en selecteer "Uitvoeren". Typ "c:\windows\$NtServicePackUninstall$\spuninst\spuninst.exe" en druk op "Enter".

8

Klik op "Volgende" in de wizard voor het verwijderen van Service Pack. Volg de aanwijzingen van de gids te voltooien de uninstallation.

9

Herstart uw computer om het verwijderingsproces te voltooien.

Tips & waarschuwingen

  • Verwijderen van een update van Service Pack, laat uw computer kwetsbaar voor aanvallen van schadelijke software en inbraak uit ongeoorloofde bronnen.