Hoe te verwijderen van de primaire partitie op een schijf van 2 Dual Boot systeem

Hoe te verwijderen van de primaire partitie op een schijf van 2 Dual Boot systeem


Primaire partities zijn een deel van de harde schijf formatteren. Partities worden gebruikt voor elke harde schijf schotel sectie in logische segmenten. Deze partitietabellen worden gebruikt door het besturingssysteem voor het opslaan en opzoeken van gegevens op de harde schijf. Als u niet langer een primaire partitie op een harde schijf hoeft, kunt u Fdisk om het te verwijderen. Fdisk is opgenomen in de Windows-installatieschijf of een opstartdiskette als u één hebt gemaakt. Na het verwijderen van een partitie, kunt u de vrije ruimte gebruiken en toe te voegen aan een andere partitie.

Instructies

1

Plaats uw opstartdiskette of een Windows Setup-diskette in het station en herstart de machine. Als u gebruikmaakt van een Windows installatieschijf, klik op de "Esc" toets de opening installatievenster wordt weergegeven. Een opstartdiskette brengt u rechtstreeks naar een MS-DOS-prompt.

2

Typ "fdisk" en druk op de toets "Enter". De toepassing wordt gestart. Druk op de "Y" knop wanneer u wordt gevraagd om ondersteuning voor grote schijven.

3

Druk op "3" op uw toetsenbord om te selecteren "Partitie of logisch station verwijderen." Selecteer "Verwijderen primaire DOS-partitie" bij het volgende venster.

4

Selecteer de primaire partitie die u wilt verwijderen. Een waarschuwingsbericht wordt weergegeven u vertellen dat dit geen informatie zal verwijderen. Druk op de "Y"-toets om uw keuze te bevestigen. De partitie wordt verwijderd.

5

Verwijder de opstartdiskette en start de computer opnieuw op. Op dit punt, u annuleerteken schoen naar het andere besturingssysteem op de tweede schijf of kunt u fdisk om een partitie te maken.

Tips & waarschuwingen

  • Verwijderen van een partitie worden alle gegevens op het volume verwijderd. Zorg ervoor dat u hebt back-up alle gegevens op de schijf voordat u een partitie verwijdert.