Hoe te verwijderen van de nieuwere versie van Adobe Reader te installeren oudere

Hoe te verwijderen van de nieuwere versie van Adobe Reader te installeren oudere


Elke nieuwe versie van Adobe Reader brengt extra functies en veiligheid van de populaire desktop publishing platform. Echter, nieuwe functies steevast vertragen software, en kan je--vooral als je een oudere computer--dat nieuwere versies van Adobe Reader niet meer hebt te vervullen op een aanvaardbaar niveau op uw machine. Als dit het geval is, kunt u de nieuwere versie van Adobe Reader verwijderen van uw computer om ruimte voor het installeren van een oudere versie te maken.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop aan de onderkant van het bureaublad, en klik vervolgens op 'Configuratiescherm'. Alternatief, druk gelijktijdig op de toets met Windows-logo en "R"-toets, en typ "appwiz.cpl" in het dialoogvenster dat verschijnt. Als u dit doet, gaat u verder met stap 3.

2

Dubbelklik op het pictogram "Programma's en onderdelen" als uw computer wordt Windows 7 of Windows Vista uitgevoerd en het bedieningspaneel is geconfigureerd voor het weergeven van pictogrammen in de klassieke weergave. Als u dit pictogram niet wordt weergegeven, klikt u op "Een programma verwijderen". Als u een computer met Windows XP, dubbelklikt u op "Toevoegen of wegnemen programma."

3

Klik op "Adobe Reader 9.3.3" op de lijst van programma's. Merk op dat als u een andere versie van Adobe Reader geïnstalleerd heeft uw lijst met programma's verschijnt een ander nummer volgende "Adobe Reader."

4

Klik op de knop "Verwijderen" als uw computer Windows 7 of Windows Vista wordt uitgevoerd, of de knop "Verwijderen" als u een computer met Windows XP. Er verschijnt een nieuw venster gevraagd als u zeker weet dat u wilt verwijderen van de Adobe Reader. Klik op "Ja". Adobe Reader is van de computer verwijderd. Na enkele ogenblikken, keert u terug naar de lijst met geïnstalleerde programma's.

5

Sluit de lijst met geïnstalleerde programma's en het Control Panel om terug te keren naar het bureaublad.

Tips & waarschuwingen

  • Verschillende websites onderhouden uitgebreide bibliotheken van oude software, zodat u de Adobe Reader-versie van uw keuze te installeren na het verwijderen van de nieuwe versie. Drie van die websites worden weergegeven in het gedeelte 'Informatie' van dit artikel.
  • Kwetsbaarheden in de beveiliging gevonden in sommige oudere versies van de Adobe Acrobat-platform. Dientengevolge kunnen er één of andere hoeveelheid risico verbonden aan een oudere versie van Adobe Reader. Alleen Adobe Acrobat documenten openen van bronnen die u kent en vertrouwt.