Hoe te verwijderen van de map Microsoft SQL Server

SQL Server is een relationeel model database serversoftware uitgebracht door Microsoft voor de besturingssystemen Windows en Windows Server. In de meeste gevallen is verwijderen van het programma een proces met behulp van de Windows Add/Remove Programs-functie het beste worden uitgevoerd. Echter kunnen bedorven dossiers of verwijderen van de eerder mislukte pogingen dit proces onmogelijk maken. In deze gevallen moet u een aantal uninstallation stappen handmatig uitvoeren voordat de Microsoft SQL Server-map definitief te verwijderen.

Instructies

1

Stop SQL Server-services. Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Settings", gevolgd door "Control Panel". Zoek het pictogram "Services" en dubbelklik erop. Stop de services MSSQLServer en SQLServerAgent als ofwel een wordt vermeld als voorlopig.

2

Open de Windows register-Editor. Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Uitvoeren". Invoeren van 'regedt32' in het resulterende dialoogvenster en en klik op "OK" om te starten van de Register-Editor.

3

Verwijder registervermeldingen. Ga naar de hoofdmap van de Registry, met het label "HKEY_LOCAL_MACHINE." Klik op de pijl naast de map uit te vouwen. De toetsen op elk van de volgende locaties vinden en verwijderen door hun pictogrammen rechts te klikken en te selecteren "Delete":

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSSQLServer
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\MSSQLServer
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\SQLServerAgent

Afhankelijk van uw configuratie van SQL Server wellicht hebt u ook om de sleutels op de volgende locatie:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System

Als sleutels voor "MSSQLServer" of "SQLServerAgent" in deze map aanwezig zijn, verwijdert u deze uit. Als u ze niet ziet, gaat naar de volgende stap.

4

Variabelen van het systeem worden bijgewerkt. Met de rechtermuisknop op de "Mijn Computer" icoon op het bureaublad en kies "Eigenschappen". Klik op het tabblad "Omgeving" in het resulterende dialoogvenster. Zoek van het vak met label "Systeemvariabelen" en selecteer de variabele path. Als u een verwijzing naar een SQL Server-directory, verwijderen. Daarnaast zet dubbele puntkomma (";") in enkele puntkomma (";") (zonder aanhalingstekens).

5

Verwijder de map SQL Server. SQL Server worden standaard geïnstalleerd in de map C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL. Zoek deze map, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Verwijderen". Bevestig uw keuze als Windows vraagt u om dit te doen. Uw SQL Server-directory heeft nu met succes verwijderd.