Hoe te verwijderen ongebruikte kleuren in Illustrator

Hoe te verwijderen ongebruikte kleuren in Illustrator


Telkens wanneer u klikt u op een vierkantje in een kleurenbibliotheek Adobe Illustrator, of een kleur rechtstreeks aan uw deelvenster Stalen toevoegen, blijft die kleur in uw document middelen al dan niet u die op afbeeldingen, tekst, verlopen of verloopnetten, patronen of effecten toepassen. Wanneer u geplaatst of illustraties uit eerdere versies van Illustrator zijn geïmporteerd in pagina-indelingen, deze kleuren zich aan de kleurenpaletten van uw DTP-software toegevoegd. Hedendaagse incarnatie van Adobe Illustrator leggen niet een last op andere toepassingen die gebruikmaken van de uitvoer. Niettemin, professionals purge ongebruikte kleuren om hun Illustrator bestandsgrootte in toom te houden.

Instructies

1

Open het deelvenster Stalen als het niet reeds zichtbaar. Klik op het venster-menu en kies "Stalen."

2

Klik op het pictogram "Swatch soorten Menu weergeven" aan de onderkant van het deelvenster Stalen. Stel het display naar "Alle stalen tonen" zodat u kleuren, verlopen, patronen en kleurgroepen ziet.

3

Open het vlieg-uit menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster Stalen. Klik op de "Selecteer alle ongebruikte" optie te activeren alle stalen die u nog niet op elk van de graphics en het type in uw document toegepast.

4

Onderzoeken van de stalen in uw deelvenster Stalen. Geselecteerde items Toon een witte rand rond de randen, die aangeeft dat de "Selecteer alle ongebruikte" optie hen gericht.

5

Klik op het pictogram "Staal verwijderen" aan de rand van de extreem-rechtse van de onderkant van het deelvenster Stalen. Adobe Illustrator worden te tweespraak vogelhuisje asking u te bevestigen dat u wilt verwijderen van de geselecteerde stalen weergegeven. Klik op de knop "OK" om ze te verwijderen.

Tips & waarschuwingen

  • De "Alt" toets (Windows) of "Option"-toets (Mac) ingedrukt terwijl u op de "Staal verwijderen"-pictogram in het deelvenster Stalen klikt om de geselecteerde stalen zonder het bevestigingsdialoogvenster.
  • Schakel iedere actieve illustratie altijd uit voordat u op resources worden weergegeven in het deelvenster Stalen klikt om te voorkomen dat per ongeluk een van hen toe te passen op uw document.
  • Een kleurenstaal dat wordt gebruikt in een patroon of verloop, tenzij u het patroon of verloop eerst verwijdert, kunt u niet verwijderen. Als uw eerste doorheen het staal-verwijderproces middelen die u verwacht om te verwijderen achterlaat, herhaalt u het proces.
  • Als u een staal ondanks clearing-out patronen, verlopen en andere bronnen niet kunt verwijderen, controleren op vergrendelde of verborgen illustraties of lagen, die kunnen bevatten exemplaren van de stalen die kunt u niet verwijderen.