Hoe te verwijderen een lintkabel van een Toshiba ZIF-Connector

Hoe te verwijderen een lintkabel van een Toshiba ZIF-Connector


Het is noodzakelijk om te leren hoe te verwijderen een lintkabel van een Toshiba ZIF-connector om te wijzigen van de harde schijf in vele Toshiba laptops. Zijnde kundig voor het uitvoeren van dit proces bespaart een aanzienlijk bedrag in vergelijking met het hebben van een reparatie winkel doen het werk. De Zero Insertion Force (ZIF) connectoren zijn ontworpen om gemakkelijk verwijdering en vervanging van de kabel van de harde schijf zonder enige slijtage op de connectors met behulp van een clip en tape om de kabel op zijn plaats houden.

Instructies

1

Het begrijpen van de harde schijf door de randen.

2

Schil een band die de kabel in plaats van de kabel.

3

Schuif de retainer clip voorzichtig uit de buurt van het station met behulp van zelfs druk op beide randen van de clip en verplaatsen ongeveer een achtste van een duim.

4

Schuif de kabel uit de ingang. Maak een notitie van de oriëntatie van de kabel voor latere installatie.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik zelfs druk bij het verwijderen of installeren van de clip op de kabel en de aansluiting. Zorg ervoor dat de kabel gelijkmatig en volledig zit in het stopcontact vóór bevestiging van de clip tijdens montage.
  • De nul insertion force (ZIF) connector is klein en delicaat, bestaande uit een socket dat blootgesteld contactpersonen die overeenkomen met de lintkabel en een kleine plastic klem die houdt van de lintkabel strak op zijn plaats. De clip breekt gemakkelijk en de kabels scheur of spleet gemakkelijk als teveel druk wordt gebruikt. Juiste stand zorgen tijdens de installatie van kabels en ook bij het toevoegen van de clip.