Hoe te vervagen & dupliceren van een tekening in GIMPU kunt filters en effecten waarmee het uiterlijk van een afbeelding aanpassen met de opdracht vervagen van GIMP. Bijvoorbeeld, als het vervagende filter uw beeld te wazig maakt, kunt u het filter om te verminderen het effect verdwijnen. Nadat met de opdracht Vervagen u tweak een afbeelding kunt, kunt u de afbeelding kopiëren naar een nieuw bestand snel met behulp van de opdracht dupliceren. Hierdoor kunt u om uit te proberen nieuwe ideeën snel door te experimenteren met verschillende effecten Fade en degene die je wilt opslaan.

Instructies

1

Open een afbeelding met behulp van GIMP en druk op "Ctrl-A" om de hele afbeelding te selecteren. Klik op "Filters" gevolgd door "Artistiek" en selecteer "Effect glassmozaiek" te selecteren van het filter effect glassmozaiek.

2

Klik op "Edit", en klik vervolgens op de "Fade effect glassmozaiek" menuoptie. Het dialoogvenster Fade effect glassmozaiek opent en onthult een Mode drop-down menu, een schuifregelaar capaciteit en een textbox met een getal.

3

Klik op de schuifregelaar van de "Dekking" en sleep het naar links om het nummer van het tekstvak kleiner maken. Terwijl u sleept, ziet u ook het beeld van glas, Filter effect verminderen. Klik op "Fade" wanneer u tevreden bent met de manier waarop die het eruitziet.

4

Klik op "Afbeelding" gevolgd door "Duplicate." GIMP maakt een duplicaat van het beeld en het in een nieuw venster geopend.

Tips & waarschuwingen

  • Probeer andere filters om te zien hoe ze er uitzien wanneer u ze vervagen. In dit voorbeeld wordt het effect glassmozaiek filter om de procedure te demonstreren. Deze stappen beschrijven ook u het filter toepast op een hele afbeelding. In plaats van "Ctrl-A" om alles te selecteren in de foto, zou u een selectiegereedschap te selecteren alleen het gedeelte dat u wilt vervagen.
  • Het dialoogvenster dat wordt geopend als u klikt op de "Vervagen" menu-optie bevat een "Mode" drop-down menu. Selecteer een van de menuopties en GIMP maakt een ander soort fade-effect. Experiment met de verschillende opties, en kunt u ontdekken een unieke fade-patroon dat maakt de foto opvallen.
  • U ziet ook de Fade menu-optie in het menu bewerken als u een mix van toepassing of vul aan uw afbeelding.