Hoe te vertellen als je 2 Processors of Dual-CoreEen computer met een dual core-processor (een processor met twee cores) en een computer met een dual-processor (twee afzonderlijke fysieke processors) zal het uitvoeren van grotendeels hetzelfde. Er zijn echter enkele verschillen. Bijvoorbeeld, plaatst een computer met een dual core-processor veel meer stress op de processor. Afhankelijk van wat u voor de computer gebruikt, kan u wilt weten of u een dual-core processor of een dual-processor hebt. Dit is relatief eenvoudig om uit te vinden.

Instructies

Windows

1

Klik met de rechtermuisknop op 'Mijn Computer' of 'Computer'. Het pictogram kan worden gevonden op uw bureaublad of door te klikken op 'Start'.

2

Klik op "Eigenschappen" uit het drop-down menu.

3

Scroll naar beneden het eigenschappenvenster, totdat je bij de rubriek "Systeem".

4

Kijk onder de rubriek "Systeem" op waar het zegt "Processor." Naast processor ziet u de naam van de processor hebt. Als het zegt "dual processor", betekent dit u twee processors. Als het zegt "dual core", betekent dit u een dual-core processor.

Macintosh

5

Zet uw computer aan en wacht op het "Finder" venster opduiken.

6

Kies 'Over deze Mac' uit het Apple-menu.

7

Kijk naar de lijn van de Processor om te zien welk soort processor hebt. Als het zegt "dual processor", betekent dit u twee processors. Als het zegt "dual core" of "dual-core processor", betekent dit u een dual-core processor.