Hoe te versleutelen bestanden van Word 2003 voor e-mailen

Hoe te versleutelen bestanden van Word 2003 voor e-mailen


Meer vaak nu dan ooit mensen belangrijke persoonlijke en financiële informatie op elektronische apparaten houden zoals mobiele telefoons en laptops. Als u een specifiek document met gevoelige informatie in het e-mailen wilt, moet u ervoor zorgen dat het zo veilig mogelijk is. Terwijl u eenvoudig wachtwoordbeveiliging aan een Word 2003-document toevoegen kunt, dat is niet de sterkste veiligheidsmaatregel. In plaats daarvan, kon u het coderen van het bestand; iedereen die wil om het bestand te openen moet een wachtwoord opgeven zal, en met codering het document bijzonder moeilijk of onmogelijk om te hacken.

Instructies

1

Open het Microsoft Word-document dat u coderen wilt als het nog niet geopend is.

2

Klik op het menu "Extra" bij de bovenkant van het venster en selecteer 'Opties'.

3

Klik op het tabblad "Beveiliging".

4

Typ een wachtwoord in het "wachtwoord voor openen" tekstvak. U zal niet zitten kundig voor zien de tekens die u typt, omdat elk zal vertegenwoordigd worden door een sterretje, dus zorg ervoor dat u typt het wachtwoord zorgvuldig. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.

5

Klik op de knop "Geavanceerd" aan de rechterkant van het tekstvak.

6

Selecteer een van de "RC4" coderingstypen en klik op 'OK'. De "RC4, Microsoft Base Cryptographic Provider" is meestal voldoende, maar als u wilt dat de optie van een sterkere codering, selecteert u "RC4, Microsoft Strong Cryptographic Provider." De laatste is veel veiliger, en het vereist geen extra tijd en de eventuele inbreng van u als u het gebruikt.

7

Klik op "OK" in het "Type codering" venster, en klik vervolgens op "OK" in het venster "Opties".

8

Typ nogmaals het wachtwoord in het venster "Bevestig wachtwoord".

9

Sla uw document op. U kunt nu het document bewerken of sluiten en e-mail.

Tips & waarschuwingen

  • Als u besluit dat u niet dat uw document gecodeerd meer wilt, je kunt ontdoen van het wachtwoord door het gewoon te verwijderen uit het "wachtwoord voor openen" tekstvak en het document opnieuw op te slaan.
  • Ideale wachtwoorden zijn combinaties van letters, cijfers en symbolen moeten niet, en zij woorden die gemakkelijk te achterhalen. Voor brieven zijn de beste keuzes meestal woorden die niet in het woordenboek en niet makkelijk te raden zijn. Woorden die mensen zou kunnen associëren met u, zoals uw middennaam, naam van uw hond of de straat die u rondkomen, zijn geen goede keuzes.
  • Zorg ervoor dat u uw wachtwoord vergeten of dat u schrijf het neer op een veilige plaats. U kunt het bestand zonder het wachtwoord niet openen.