Hoe te verplaatsen of hernoemen bestanden in Linux

Linux geeft u de mogelijkheid om het manipuleren van bestanden en mappen binnen de BASH (Bourne-Again SHell)-console. De console ervoor zorgt dat alle van de functies van het besturingssysteem met een opdrachtregel-indeling. Dit is ideaal voor degenen die willen meer controle over het manipuleren van bestanden en mappen, maar verwarrend kan zijn.

Instructies

1

Wijzig de naam van bestanden met behulp van "mv" door het invoeren van de bestandsnaam en de nieuwe naam. De juiste syntaxis om een bestandsnaam te wijzigen zou worden "mv oldname newname." Dit is ook een geweldige manier om een back-up van een bestand zonder het te verplaatsen naar een andere map, zodat u kunt kopiëren van het oorspronkelijke bestand naar dezelfde directory (u kunt vervolgens overschrijven met de back-up op een later tijdstip indien nodig).

2

Een bestand van een andere map verplaatsen naar de huidige werkmap door eenvoudig een periode aan het eind van de opdrachtregel te gebruiken. Bijvoorbeeld, als u wilt het bestand "factuur" uit de "usr/bankieren" directory verplaatst, typt u "mv usr/bankwezen/factuur.."

3

Typ "mv" naar een map verplaatsen van de ene locatie naar de andere. Te typen "mv chess games" zou de directory "chess" binnen de "games" map verplaatsen.

4

Gebruik "mv" om een map één niveau omhoog gaan in de bovenliggende map van de huidige werkdirectory. Dit wordt gedaan met behulp van de dubbel-periode "..". Dus, typing "mv Schaken... / games"zou de"chess"map verplaatsen naar de directory"/ games"binnen de bovenliggende map van het werk folder.

5

Input de "-ik" opdrachtregelparameter om te voorkomen dat het overschrijven van bestanden of mappen. In normale omstandigheden, als u gebruikt gewoon de "mv" opdracht u zou automatisch overschreven bestanden, maar met behulp van de "-ik" opdrachtregelparameter zal prompt u bent u in gevaar van het overschrijven van belangrijke bestanden. Plaats eenvoudig de "-ik" parameter onmiddellijk na de opdracht "mv" met spaties tussen de opdracht en de objecten worden verplaatst "mv -i file1 file2."

Tips & waarschuwingen

  • Meest recente GUI's (grafische gebruikersinterfaces) geeft u de mogelijkheid te maken, te verplaatsen of te hernoemen bestanden zonder de noodzaak voor BASH console opdrachten. GUIs zijn soms beperkt, echter, in hoeveel directe controle die zij bieden. Vaak vertrouwen ze op afzonderlijke stappen functies geven de opdrachtregelparameters.
  • Als u bestanden verplaatst naar andere mappen die al versies van de bestanden aanwezig zijn, loopt u het risico van deze bestanden te overschrijven. Alleen de bestanden te verplaatsen naar locaties die u weet dat u wilt plaatsen ze.