Hoe te verklaren ontbrekende objectvariabelen met Javascript

Hoe te verklaren ontbrekende objectvariabelen met Javascript


Objecten zijn een verzameling van functies en eigenschappen die worden gebruikt in object-georiënteerd programmeren. Wanneer u probeert een eigenschap of functie gebruiken zonder het definiëren van een object, wordt een fout weergegeven in JavaScript te gebruiken. U kunt testen of het object wordt gemaakt in de code, en als het niet, het object is gemaakt voordat u probeert te gebruiken de interne functies. Dit type foutcontrole voorkomt Navigatieproblemen met uw gebruikers en biedt een selectievakje systeem voordat u objecten in uw webpagina's.

Instructies

1

Open uw HTML-bestand met een eenvoudige editor. U kunt Kladblok, die vrij wordt geleverd bij Windows, of meer geavanceerde editors zoals Notepad ++ of Visual Studio.

2

Een scriptblok van de "" binnen de header-tags van de HTML-pagina maken De volgende code wordt gebruikt voor het definiëren van een blok van Javascript-code:

< script type = "text/javascript" >< / script >

3

Maak een "if"-instructie waarmee wordt getest of als het object al is gedefinieerd. De volgende code wordt getest als een afbeeldingsobject al is gedefinieerd:

< script type = "text/javascript" >
Als (document.getElementbyId("myImage"))
{
}
< / script >

4

Maak het elementobject als het niet al is gedefinieerd. In dit voorbeeld wordt een nieuwe image-object gemaakt. De volgende code definieert de afbeelding-objectvariabele:

< script type = "text/javascript" >
Als (! document.getElementbyId("myImage"))
{
var myNewImage = nieuwe Image(10,10)
}
< / script >

In dit script, als de afbeelding niet is gemaakt, wordt een nieuwe image-object gedefinieerd. De afbeeldingseigenschappen zijn 10 x 10 pixels.