Hoe te vergelijken van Flat-panelbeeldschermen

Flat-panelbeeldschermen CRT-monitoren bijna overbodig hebben gemaakt, en of u op zoek bent naar een nieuw systeem kopen of opwaarderen een vergevorderd men, als het gaat om het kiezen van een monitor bent u waarschijnlijk te kijken naar een flat-panel als uw enige optie. Met dit in gedachten zijn er een aantal manieren van het vergelijken van verschillende flat-panelbeeldschermen om te vinden van het model dat het beste is voor uw behoeften.

Monitor deelvenster typen

Er zijn twee algemene soorten flat-panelbeeldschermen: plasma en LCD. Elk komt met een eigen set van voors en tegens die u gebruiken kunt om ze te vergelijken.

Inzicht in plasma monitoren krijgt u inzicht in de flat-panel technologie. Ze waren de eerste mainstream flat-panelbeeldschermen beschikbaar, en als een toonaangevende technologie, het prijskaartje weerspiegelt het. Terwijl hoger in kosten, krijgt een plasmamonitor u tot 60.000 uur van de kijktijd. Deze lange levensduur kan een oorzaak van bezorgdheid, als plasma panelen zijn echter onderworpen aan een schuld bekend als burn-in. Burn-in vindt plaats wanneer een stilstaand beeld op het scherm wordt gehandhaafd voor een lange periode van tijd. De statische afbeelding kan achterblijven wanneer het werkelijke beeld verandert, storende met de duidelijke beeldkwaliteit van het deelvenster. Inbranden optreedt in het algemeen tijdens de vroege leven van uw monitor, dus u kunt het probleem omzeilen, handhaven het contrast lager dan 50 procent voor de eerste 100 uren van operaties.

Kijk naar het LCD-monitoren voor velen van plasma de beste verkopende punten met geen van de nadelen. Een LCD-scherm heeft een kortere levensduur, en gecombineerd met een enigszins minderwaardig foto die deze keuze op eerste blijkt de mindere van het deelvenster typen. Maar de technologie meer volwassen dan zijn voorganger plasma is, en zul je een fractie van de prijs voor het zelfde formaat scherm. De grootste con van het LCD-scherm is in haar kijkhoeken. Wanneer bekeken rechtdoor, de afbeelding duidelijk kan worden gezien, maar afhankelijk van hoe steil een hoek die u bekijkt de monitor uit, het beeld begint te lijden, veel van zijn kleur en scherpte te verliezen.

Functies van het bedieningspaneel

Bekijk de eigenschaplijst van een panel als de beste methode voor het vergelijken van monitoren. Ongeacht Paneeltype delen alle flat-panelbeeldschermen een aantal gemeenschappelijke kenmerken die gemakkelijk met elkaar worden vergeleken en bieden een goede basis voor het kiezen tussen meerdere beeldschermen. Deze gemeenschappelijke functies omvatten Monitorformaat schermresolutie, helderheid, contrast ratio en reactie tijd.

Kijk naar de grootte van de monitor als de eenvoudigste functie om te vergelijken. Flat-panel monitoren meestal variƫren in grootte van 15 tot 30 inch, al kunt u gebruik die grotere HDTV wordt ingesteld voor de meeste PC-toepassingen, in welk geval u maten ruim boven 70 inch kunt bereiken. De grootte van een monitor bepaalt ook vaak de resolutie van die monitor. Kleinere monitoren meestal beginnen op 1024 x 768 pixels, maar sommige van de grotere 30-inch-modellen kan bogen op resoluties van maar liefst 2560 x 1600.

Vergelijken van helderheid en contrastratio is ook gemakkelijk gedaan tussen beeldschermen. Monitoren die zijn helderder met een rating van 350 cd/m2 (een maatregel van de helderheid van de monitor) of hoger, samen met hoge contrastverhoudingen van 1.000: 1 of meer de neiging om een levendiger beeld met grotere varianties in kleuren en diepere donkere tinten.

Kijk naar de responstijd van de monitor voor gaming doeleinden. De reactietijd is de tijd die nodig is voor een pixel te wijzigen van volledig actief (zwart) tot volledig inactief (wit) en weer terug. Voor een gamer betekent dit dat beelden in lage responstijden, ingangen in een sneller tempo zullen reageren. Monitoren de neiging om responstijden tussen 3 en 11ms (methanometers).

Het vergelijken van een monitor door landschapskenmerken is een goede manier om te beoordelen tussen monitoren met behulp van de gegevens alleen. Maar de beste manier om het vergelijken van flatpanels is met een ogen-op-look. Geen enkele methode is beter bij het bepalen hoe goed een monitor wordt vergeleken met een andere dan de monitoren te kijken en te beslissen welke foto je smaak past.