Hoe te vergelijken van de CPU-snelheid

Hoe te vergelijken van de CPU-snelheid


De CPU of centrale verwerkingseenheid is de processor die instructies van het computerprogramma worden uitgevoerd. CPU-snelheid wordt gemeten in megahertz (MHz) en een 1 MHz CPU CPU-1 miljoen cycli per seconde kunt voltooien. De processor op het moederbord is geïnstalleerd, maar wordt gecommuniceerd gegevens aan het moederbord in een veel trager tempo, wel de Front Side Bus of FSB-snelheid genoemd. De verhouding waartegen het moederbord en de processor communiceren heet de multiplier. CPU-snelheid wordt berekend als een product van de FSB en de multiplier. U kunt het vergelijken van CPU's door het berekenen van hun CPU snelheden om erachter te komen welke hardware sneller en beter kunt uitvoeren.

Instructies

1

Een software downloaden die zal verzamelen en weergeven van de technische specificaties van uw computer, met name de Front Side Bus (FSB) en de multiplier van de processor die in de computer geïnstalleerd. Om dit te doen, ga naar "cpuid.com" en download de software getiteld "CPU-Z."

2

Open de gedownloade map en klik op het toepassingsbestand gevonden erin om de CPU-Z-venster weer te geven. Zoek op het tabblad "CPU" de "multiplier" en "de snelheid van de bus" cijfers.

3

Vermenigvuldigt de "bussnelheid" met de "multiplier" met behulp van een calculator. Het resulterende product is de snelheid van de CPU in megahertz (MHz). Voer dezelfde procedure voor andere computers die u wilt vergelijken met de eerste computer en hun snelheden van hoogste naar laagste rang. Hoe hoger de MHz, des te sneller zullen een computer bij het uitvoeren van haar activiteiten.

4

Een downloadsnelheid testen van software. Een alternatieve methode is om een werkelijke test van de CPU-snelheid door CPU snelheid test software te downloaden. Surfen op het Internet en bezoek aan websites die bieden gratis CPU-snelheid testen van software, of bezoek de websites van de "wizard-soft.com" of "cpuspeedpro.com" voor het rechtstreeks downloaden van CPU-snelheid testen van software. U vindt snel de werkelijke snelheid van de CPU van een computer door het uitvoeren van de toepassing. De resulterende werkelijke snelheid wordt getoond naast de gepubliceerde snelheid van de fabrikant. Het vergelijken van werkelijke en gepubliceerde CPU snelheden van elke computer die u wilt vergelijken om te rangschikken hun snelheden en om te weten welke machines sneller kunnen uitvoeren.