Hoe te vergelijken tijd in Visual Basic

Hoe te vergelijken tijd in Visual Basic


Het maken van time managementfuncties in uw Visual Basic-toepassing moet vergelijken tijdvariabelen. U kunt het vergelijken van twee tijdvariabelen en afhankelijk van een bepaalde voorwaarde code uitvoeren. Als beide variabelen van de Visual Basic-toepassing zijn de "datum" of "Tijd" typt, dan weet de compiler automatisch dat de vergelijking voor minuten, uren of dagen moet. Vergelijken van tijden omvat het opzetten van de variabelen en brengen ze in een "If"-instructie.

Instructies

1

Open uw Visual Basic-project. Wanneer het project wordt geladen, dubbelklikt u op het formulier dat u wilt bewerken in de Solution Explorer. Wanneer het formulier wordt geladen, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Codeweergave." Hierdoor wordt uw code-behind-bestand geopend.

2

Twee keer variabelen maken. Deze variabelen worden gebruikt voor het vergelijken van de tijd en code uitvoeren. De onderstaande code maakt twee keer variabelen:

Dim StartDate as String
Dim EndDate as String
StartDate = '1:00 PM'
EndDate = '2:00 PM'

3

Vergelijk de twee datums. De DateTime-klasse bevat een vergelijk functie die u gebruiken kunt om te vergelijken van de tijd. De onderstaande code laat zien hoe om te vergelijken van de twee variabelen gemaakt:

Als DateTime.Compare (StartDate, EndDate) < 0 Then
MsgBox "The Start Date is verminderd dan de einddatum"
Anders
MsgBox 'De eind datum is verminderd dan de begindatum'

De bovenstaande code wordt afgedrukt op een bericht gemeld welke datum kleiner is.

4

Sparen het dossier en druk op de F5-toets. Dit wordt de code uitgevoerd in de compiler debugger, zodat u of het nieuwe blok van code testen kunt.