Hoe te upgraden van Vista naar Windows 7 Laptop

Als uw laptop wordt Windows Vista uitgevoerd en u wilt upgraden naar Windows 7, hebt u twee opties: opnieuw formatteren van uw harde schijf, die betekent verlies van uw persoonlijke bestanden en programma's alleen als u een back-up en ze vervolgens opnieuw te op de nieuwe OS installeren; of upgraden van uw exemplaar van Vista naar Windows 7, dat laat u uw bestanden, instellingen en programma's intact. In het algemeen, deze optie heeft de potentie om een heleboel tijd besparen door te voorkomen dat de noodzaak om te configureren en al uw software opnieuw te installeren.

Instructies

1

Bevestigen dat uw laptop staat Windows 7 door het downloaden en uitvoeren van de Windows 7 Upgrade Advisor uitgevoerd is. Dit hulpprogramma is vrij beschikbaar op de website van Microsoft Windows. In het algemeen, als uw laptop van Windows Vista uitvoeren kunt, kan het ook Windows 7 uitvoeren. Het is echter nog steeds een goed idee om dit te bevestigen door het uitvoeren van het hulpprogramma.

2

Plaats de Windows 7 installatie DVD in de optische-schijfeenheid op uw computer. Laat een paar momenten voor uw laptop de schijf te lezen. Een dialoogvenster voor automatisch afspelen verschijnt dan op uw scherm. Dubbelklik op "Setup.exe uitvoeren" om de installatie te starten. Als het dialoogvenster automatisch afspelen niet wordt weergegeven, klikt u op 'Start', vervolgens 'Computer'. Hiermee opent u een venster met een lijst van uw schijven. Dubbelklik op het pictogram van het DVD-station om de installatie te starten.

3

Klik op de optie "Install Now" op het scherm "Windows installeren". Hiermee opent u een dialoogvenster waarmee opties met betrekking tot het verkrijgen van updates voor de Windows 7 installateur. In het algemeen is het beste dat Windows verbinding maken met het Internet om deze updates te verkrijgen. Echter, als je verbinding traag of onbetrouwbaar is, kan dit proces een aanzienlijke hoeveelheid tijd toevoegen aan de upgrade. Klik op "Go online te krijgen..." als u Windows wilt laten blijven online en eventuele gevonden updates downloaden of klik op "Niet krijg..." als u niet wilt dat Windows blijven online en updates ophalen. Na het kiezen van een updateoptie, bent u genomen om een licentie overeenkomst scherm.

4

Accepteer de licentieovereenkomst door in het selectievakje naast "I accept..." te klikken, dan klik de "Next" knop aan de onderkant van het venster. Het volgende scherm geeft u twee opties op hoe u wilt installeren van Windows 7.

5

Klik op de "Upgrade" optie om te upgraden van Vista naar Windows 7 zonder verlies van uw bestanden, instellingen of programma's. Het volgende scherm toont de voortgang van de installatie. De computer kan een paar keer tijdens dit proces worden opgestart. Zodra de installatie is voltooid, worden je getroffen door een aantal setup-schermen van Windows. In het algemeen, deze schermen presenteren dezelfde instellingen die Vista was gebruikt, die alleen vereist dat u druk op de knop "Volgende". Zodra voltooid, wordt het bureaublad van Windows 7 ladingen op uw scherm.