Hoe te testen een Thermistor

Thermistors zijn weerstanden die aan te aan veranderingen in temperatuur passen. Ze worden gebruikt in de circuits en halfgeleider toepassingen. Als ze defect, het circuit zelf zal waarschijnlijk defect, ook. Aangezien thermistors zijn ontworpen om temperatuur gevoelig, impliceert testen ze de toepassing van warmte.

Instructies

1

Stel de multimeter op weerstand modus.

2

Haak de terminals van de multimeter tot leads op de thermistor. Het maakt niet uit welke lood gaat naar de terminals, zoals polariteit niet belangrijk in deze test is.

3

Verwarm de soldeerbout. Verwarm de thermistor door uw verwarmde soldeerbout wenk te verplaatsen naar het.

4

Opmerking de multimeter lezen als u deze warmte solliciteert. Een goed functionerende positieve temperatuur coëfficiënt thermistor zal tonen een glad en gestage toename in de multimeter weerstand lezing. Een goed functionerende negatieve temperatuur coëfficiënt thermistor zal tonen een glad en gestage daling van de multimeter weerstand lezing.

5

Zoeken naar tekenen van een defecte thermistor. Een gestage lezing die niet verandert, een lezing van nul of een lezing van oneindigheid zijn alle aanwijzingen dat de thermistor moet worden vervangen.
De verandering in de lezing zal niet glad of niet zal er verandering.