Hoe te testen een NIC-kaartNetwerkinterfacekaarten, netwerkkaarten of NIC's, zodat computers met de middelen om te communiceren met andere computers en netwerkapparaten, met inbegrip van modems, printers en netwerk opslag drives. Testen van een NIC in het algemeen neemt niet meer dan een paar minuten, hoewel het oplossen van eventuele problemen die zich tijdens het testen voordoen kan meer tijd nodig. Om een test, zorg ervoor dat u een netwerk (bij voorkeur een hybride bekabelde en draadloze) geïnstalleerd hebt die u eerder hebt getest en geverifieerd. Hoewel draadloze netwerkkaarten op openbare draadloze netwerken u testen kunt, zal u moeten een hub of switch voor bekabelde netwerken.

Instructies

Externe NIC

1

Zet de computer en sluit de netwerkkaart op de poort die overeenkomt met de interface van de kaart. Ervoor dat uw besturingssysteem te sporen van de netwerkkaart en installeren van stuurprogramma's.

2

Onderzoeken van de externe netwerkkaart om ervoor te zorgen dat de lichte power-indicator brandt, indien van toepassing. Als een draadloze kaart wilt testen, gaat u verder met stap 7.

3

Een Ethernet- of RJ-45-kabel, als de netwerkkaart een bekabelde kaart is invoegen

4

Plaats het andere uiteinde van de Ethernet-kabel in de router, hub of switch.

5

Klik op "Start" en vervolgens "Control Panel". Klik op "Klassieke weergave" in de linker kolom.

6

Dubbelklik op "Systeem".

7

Klik op "Device Manager" in de linker kolom in Windows Vista en Windows 7. Klik op het tabblad van de "Hardware", vervolgens "Device Manager" in Windows XP.

8

Vinden en vouw de categorie uit "Network Adapters".

9

Dubbelklik op de netwerkkaart. Als de netwerkkaart is niet aanwezig, eject op, start de computer opnieuw op en probeer het opnieuw.

10

Lees de 'Apparaatstatus'. Als het rapporteert niet dat de 'Apparaat werkt correct,' u moet het stuurprogramma of software probleem op te lossen.

11

Installeer de netwerkkaart in een andere computer om ervoor te zorgen dat het probleem niet computerspecifieke.

Interne kaart

12

Installeer de netwerkkaart volgens de instructies van de fabrikant.

13

Macht op de computer. Als een draadloze netwerkkaart wilt testen, gaat u verder met stap 4.

14

Onderzoeken van de kabel Ethernet-poort op de netwerkkaart, als test een bekabelde NIC. Een Ethernet-kabel aansluit op de poort.

15

Laat het besturingssysteem de kaart gedetecteerd en de stuurprogramma's installeren.

16

Klik op "Start" en vervolgens "Control Panel". Klik op "Klassieke weergave" in de linker kolom.

17

Dubbelklik op "Systeem".

18

Klik op "Device Manager" in de linker kolom in Windows Vista en Windows 7. Klik op het tabblad van de "Hardware", vervolgens "Device Manager" in Windows XP.

19

Vinden en vouw de categorie uit "Network Adapters".

20

Dubbelklik op de netwerkkaart. Als de netwerkkaart is niet aanwezig, afsluiten van de computer. Volg de instructies van de dezelfde fabrikant uw zaak te heropenen. Verwijderen en opnieuw plaats de netwerkkaart. Het installatieproces voltooien, opnieuw opstarten uw computer en test uw kaart opnieuw.

21

Installeer de netwerkkaart in een andere computer, als de netwerkkaart nog steeds niet werkt, om ervoor te zorgen dat het probleem is niet specifiek voor één computer.

Tips & waarschuwingen

  • Test uw draadloze kaarten op een locatie die beschikt over ten minste één draadloos netwerk. Zorg ervoor dat de kaart verbindt met het netwerk kan en surfen op het Internet of verbinding maken met andere computers in het netwerk.
  • Zorg ervoor dat uw NIC compatibel met uw besturingssysteem is. Controleer de Windows Hardware Compatibility List als u niet zeker bent.