Hoe te te nemen van een Screenshot van het blauwe scherm van dood

Het blauwe scherm, ook wel genoemd het blauwe scherm van dood of BSOD, gebeurt wanneer een computer een ernstige fout ervaringen en het verplettert. Dit gebeurt wanneer de computer heeft bestanden en programma's die niet compatibel zijn met elkaar, waardoor de computer af te sluiten om meer schade te voorkomen. Standaard computers automatisch opnieuw opstarten na een BSOD. Terwijl u geen manier hebben om een screenshot van de BSOD van de computer zelf, kunt u een screenshot nemen met een digitale camera.

Instructies

1

Klik op "Start" en met de rechtermuisknop op 'Computer'.

2

Klik op "Eigenschappen" en selecteer "Vergevorderd systematiek zetting" in de linkerruit.

3

Klik op "Instellingen" onder "Opstart- en herstelinstellingen."

4

Hiermee verwijdert u het vinkje naast 'Automatisch opnieuw opstarten' in de sectie "Systeemfout".

5

Klik op "OK" om te passen van de instelling. Dit zal verhinderen dat Windows automatisch opnieuw opstart na een blauw scherm.

6

Maak een foto van de BSOD met een digitale camera met ten minste 5-megapixelresolutie en 4 X optische zoom. Neem de foto in een goed verlichte kamer zonder de flitser. Pas de zoom, indien nodig, om te voorkomen dat de reflectie van het computerscherm.

7

Upload de afbeelding naar een andere computer om te bekijken de details van de BSOD.

Tips & waarschuwingen

  • Typische high-definition 22-inch monitoren hebben een maximale resolutie van 1680 door 1050. Een 5MP camera kunt u inzoomen op de afbeelding om de details te bekijken. Een 4 X optische zoom is gebruikelijk voor point-and-shoot digitale camera's.
  • Het is niet altijd nodig om een screenshot van een BSOD als het gebeurt, omdat Windows-computers automatisch een "dump" bestand dat u gebruiken genereren kunt voor het oplossen van een BSOD. Het heet een crashdump-bestand omdat, wanneer een BSOD gebeurt, de computer dumpt en spoelt alles in het geheugen om de inhoud te wissen. Computers zijn standaard ingesteld voor het genereren van een klein geheugendumpbestand, die u in de C:\Windows\Minidump map vinden kunt. De meer uitgebreide crashdump-bestanden zijn de "Dump van kernelgeheugen" en de "Volledige geheugendump." Dit genereert een bestand genaamd "Memory.dmp" in de map C:\Windows.