Hoe te te evalueren beeldscherpteVeel nieuwe fotografen die over de scherpte van een afbeelding twijfelt vragen voor tweede adviezen van forums en meer ervaren fotografen. Dit is niet noodzakelijkerwijs een goed besluit, omdat bij het zoeken naar een second opinion het beeld in kwestie is bijna altijd gecomprimeerd om te worden overgebracht via e-mail of forums. Leren hoe om te oordelen beeldscherpte vereist een beetje oefening, maar op de lange termijn kan het resulteren in veel nauwkeuriger evaluaties van de afbeelding.

Instructies

1

Bekijk de afbeelding in uw digitale camera na het nemen. Klik op de afbeeldingsknop display van uw camera en het beeld op de LCD van de camera. Gebruik de knoppen om in te zoomen tot maximale zoom. U kan de camera's vier richting pijlen gebruiken om te navigeren rond je afbeelding op maximale zoom en controleren van verschillende gebieden. Vanwege de relatief kleine scherm en het gebrek aan overeenstemming van het menselijk oog worden weergegeven, het weergeven van de afbeelding op maximale zoom is de beste manier om op te merken vervagen of zachtheid effectief.

2

Open de beeldeditor en laden van de afbeelding die u wilt controleren. Klik op het zoomgereedschap en inzoomen op een deel van de afbeelding die u vermoedt dat het lastig kan zijn. Deze gebieden zijn meestal lange horizontale of verticale randen of objecten in beweging. Zoom in totdat u 150 procent bereiken. Dit percentage is belangrijk omdat een lage zoomniveau (bijvoorbeeld 25 procent) veel pixels vanaf weergave als gevolg van de beperkingen van de weergave van de computermonitor van uw elimineert. Navigeren in de afbeelding door te klikken en te slepen.

3

Join een fotografie forum via welke bijstand van andere leden krijgen kan. Wanneer het verzenden van beelden via het forum, sla uw afbeelding op als hoge een resolutie mogelijk, zoals een JPG van hoge kwaliteit. Probeer niet de beeldgrootte verminderen en dus vermindering van het aantal pixels meer dan nodig als dit zal invloed hebben op hoe de ander het Beoordelingen. Indien nodig, een met een lage resolutie JPG gegeven aan een professionele of gevorderde hobbyist online nuttig kan zijn, maar het is open voor een hogere mogelijkheid van fout dan andere opties.

Tips & waarschuwingen

  • De afbeelding zorgvuldig inspecteren. Als er teveel afloopgebied langs randen wanneer er significante veranderingen van kleur (bijvoorbeeld een horizon lijn scheiden groen land uit blauwe hemel), moet u wellicht een filter Verscherpen of twee om de kwestie uit te voeren. Teveel bloeden kan worden herkend door een vermenging van de twee verschillende kleuren langs de rand. Als dit mengen voor te veel pixels duurt, verschijnt uw afbeelding niet scherp.