Hoe te te controleren Percentage Defrag

Hoe te te controleren Percentage Defrag


Een gefragmenteerde harde schijf zal ernstig beïnvloeden de prestaties van de computer. Een gefragmenteerde harde schijf is een waar bestanden apart en gelegen zijn verdeeld over het station in discontinue fragmenten. Sommige besturingssystemen zal harde schijven na verloop van tijd, die gestaag de algehele prestaties van de schijf I/O gebonden taken verlaagt fragment. Deze taken omvatten het openstellen van een programma, een bestand laden en manipuleren van bestanden. Het loont de moeite om te defragmenteren van uw harde schijf elke zo vaak. Aangezien het al een tijdje duurt, moet u alleen defragmenteren wanneer uw schijven meer dan 10 procent gefragmenteerd zijn. U kunt dit controleren met veel defragmentatie programma's.

Instructies

1

Download en installeer een defragmentatie. Er zijn vele opties beschikbaar, maar Defraggler is erg goed en gratis te gebruiken (zie bronnen).

2

Start het hulpprogramma Defragmentatie.

3

Zoek uw harde schijf in de lijst met gedetecteerde stations in het hoofdvenster van het programma.

4

Met de rechtermuisknop op uw harde schijf en selecteer "Analyseren."

5

Wacht een paar minuten terwijl het programma de fragmentatie-status van uw schijf analyseert. Wanneer het heeft gedaan, wordt uw harde schijf fragmentatie percentage getoond naast uw station in het hoofdvenster van het programma, onder een kolom met de naam "Fragmentatie."

Tips & waarschuwingen

  • U moet niet defragmenteren solid state harde schijven (SSD). Zij zullen niet het lijden van dezelfde prestaties straffen als een mechanische harde schijf en defragmenteert verlaagt hun effectieve levensduur.