Hoe te te beschermen van gevoelige gegevens tijdens een Computer Reparatie

Hoe te te beschermen van gevoelige gegevens tijdens een Computer Reparatie


Tijdens de meeste computer reparaties, tenzij u vervangt of het formatteren van een harde schijf, gegevens intact blijven. Echter alleen in het geval iets mis gaat en systeemgegevens wordt beschadigd of verloren gegaan, is het goede gewoonte om een back-up en belangrijke of gevoelige gegevens te beschermen voordat de reparatiewerkzaamheden aanvangen. Ook, als u om in een derde partij die normaal gezien niet ingewijd tot gevoelige gegevens zou zijn, dan waarschijnlijk wilt u deze gegevens uit het systeem verwijderen en kunnen snel opnieuw installeren nadat de herstellingen zijn voltooid.

Instructies

1

Een lijst samenstellen van alle gevoelige en kritieke gegevens op uw computer die zal moeten tijdens een reparatie worden beschermd. Bevatten volledige bestandspaden, zodat gegevens kunnen worden hersteld correct indien nodig zodra het systeem is hersteld. Al deze gegevens naar één map op uw bureaublad om te controleren of dat u niet missen als back-up van de gegevens te kopiëren.

2

Kopieer de gegevens uit de map die u hebt gemaakt naar een externe locatie. Dit kan een CD of DVD, een externe harde schijf, een netwerkstation, een apparaat voor massaopslag of zelfs een online back-up site.

3

Gevoelige gegevens verwijderen uit het systeem, als het moet niet worden gezien door de persoon die de computer reparatie uitvoeren. Dit zal voorkomen dat per ongeluk of opzettelijk gegevensverlies of lekken.

4

Controleer of de computer onmiddellijk wanneer het object opvraagt wordt gerepareerd om te zien als gevoelige gegevens verloren was of beschadigde bestanden. Zo ja, kunt u de bestanden terugzetten door deze te kopiëren naar de vaste schijf van uw externe back-bron.