Hoe te Sync Audio & Video in MKV-formaat

Hoe te Sync Audio & Video in MKV-formaat


De Matroska-indeling, of MKV, is een container voor video en audio die het mogelijk maakt meer vrijheid dan Microsofts AVI of Apple's QuickTime MOV. Menu's kunnen worden ingekapseld in de container, samen met hoofdstukken en metadata-codes. MKV, kunt net als alle audio/video-formaten, hebben kwesties tussen de audio en video te synchroniseren. Dit herstel is eenvoudig met behulp van gemeenschappelijke en vrije multimedia weergeven programma's.

Instructies

VideoLAN player

1

Open het niet-gesynchroniseerde MKV-bestand met behulp van VLC player.

2

Druk op de "J"-toets op het toetsenbord om te verlagen van de vertraging van de audio en de "K" sleutel tot het verhogen van de vertraging.

3

Bekijk de video tijdens het indrukken van de toetsen totdat de video en audio worden gesynchroniseerd.

VirtualDubMod

4

Open het niet-gesynchroniseerde MKV-bestand met VirtualDubMod.

5

"Stream List" selecteren in het menu "Streams".

6

Rechtsklik op het bron-audiobestand en selecteer "Interleaving."

7

Pas de audio vertraging in milliseconden onder de optie 'Audio Skew Correction'. Klik op de knop "OK" om te sluiten van de interleaving opties, en "OK" nogmaals om te sluiten van de lijst van de stream.

8

Druk op de "Play" knop om te controleren of dat de video wordt nu gesynchroniseerd. Als dat niet het geval is, gaat u terug naar de interleaving opties en Verhoog of verlaag de vertraging afhankelijk van hoe niet-gesynchroniseerde de video is.

9

De video opslaan als een nieuwe MKV-bestand wanneer u klaar bent. Selecteer 'Opslaan als' in het menu "Bestand". Selecteer onder "Opslaan als Type" "MKV." Naam van het bestand en klik op de knop "Opslaan".

MediaPlayer Classic--Home Cinema

10

Open het niet-gesynchroniseerde MKV-bestand met MediaPlayer Classic.

11

Selecteer 'Opties' in het menu "Beeld".

12

Klik op "Audio Switcher" onder de categorie "Interne Filters".

13

Klik op het selectievakje "Audio Time Shift" en voer in milliseconden de hoeveelheid tijd die de audio moet worden verschoven om te herstellen van de synchronisatie. Klik op de knop "OK" om te sluiten van de opties en de MKV video's afspelen.

Tips & waarschuwingen

  • Als de video in en uit sync op verschillende tijdstippen gaat, de audio wellicht worden uitgerekt of de framesnelheid gewijzigd.