Hoe te sturen naar meerdere e-contactpersonen met Outlook

In Microsoft Outlook kunt u een alias voor een groep contactpersonen die u wilt e-mail van dezelfde boodschap. Dit is vooral handig voor het bijhouden van familieleden en vrienden op de hoogte van het laatste nieuws in je leven. Als u een bedrijf te starten bent en zich niet een mailing list-service veroorloven kan, is dit ook een haalbare oplossing. Zorg ervoor dat u vragen om toestemming voor het toevoegen van elk e-mailadres; anders loopt u het risico dat uw e-mailadres gerapporteerd als spam.

Instructies

1

Open uw Outlook-programma en klik op de 'Contacts' tab in de lagere linkerhoek van het uw hoofdscherm van Outlook. Selecteer de "Nieuwe contactgroep" pictogram en typ een naam voor uw nieuwe groep.

2

Klik op het pictogram "Leden toevoegen" en selecteer een van deze drie opties: uit Outlook-contactpersonen, uit adresboek of nieuwe e-mailcontact. Als u een e-mailadres in uw contactgroep die nog niet in uw adresboek wilt toevoegen, typt u in dat iemands informatie in de Voeg nieuwe lid gray pop-up dialoogvenster. Als u een hele adresboek op te nemen in uw contactgroep, pull-down menu van de "Address Book" en selecteer het adresboek dat de e-mailadressen die u wilt toevoegen in de groep van uw contactpersonen op te slaan. Kies de eerste e-mailadres dat u wilt toevoegen en klik op de knop "OK". Herhaal deze stap totdat u alle e-mailadressen hebt toegevoegd in de gewenste deze contactgroep. Sla uw contactgroep en vervolgens alle dialoogvensters sluiten.

3

Selecteer het pictogram van de "Nieuwe E-mail" terug in het menu "Mail". Typ de naam van de contactgroep die u zojuist hebt gemaakt in de "To:" veld. Typ in een onderwerpregel voor uw e-mail, vul dan in de hoofdtekst van uw bericht. Ook kunt u koppelen audio-, foto-, video- en andere mediabestanden met uw bericht.

Tips & waarschuwingen

  • Deze instructies werden gecompileerd met behulp van Outlook 2010. Als u een oudere versie van Outlook of Outlook Express gebruikt, kunnen specifieke deelactiviteiten en instructies enigszins afwijken.