Hoe te stoppen met Microsoft OneNote wordt uitgevoerd bij het opstartenHet aantal programma's en services die zijn geconfigureerd voor het uitvoeren bij het opstarten kan vertragen hoe snel uw computer laadt. Het programma laadt ook de OneNote Clipping Tool bij het opstarten van Windows, die gewoon door altijd aanwezige irriterend op zichzelf kan zijn. Als je wil stoppen met de OneNote Clipping Tool wordt weergegeven wanneer u de computer opstart, kunt u dit doen in OneNote zelf. Als u voorkomen dat OneNote volledig geladen wilt, kunt u dat doen via het tabblad Opstarten in Windows Taakbeheer.

Instructies

Stoppen met OneNote Clipping Tool

1

Start OneNote en wachten op de Clipping gereedschappictogram moet worden weergegeven in de taakbalk. De Clipping Tool-pictogram verschijnt automatisch wanneer u OneNote start.

2

Klik op de "OneNote Clipping Tool"-pictogram op de taakbalk om de OneNote Clipping Tool pop-up dialoogvenster weer te geven. In dit dialoogvenster ziet u de schermopname, OneNote en nieuwe berichtje pictogrammen verzenden. Ook ziet u een kleine selectievakje gelegen langs de onderkant van het dialoogvenster.

3

Verwijder het vinkje in het selectievakje "Toon wanneer OneNote wordt gestart" om te voorkomen dat de Clipping Tool geladen wanneer OneNote lanceert. Op deze manier de Clipping Tool verschijnt niet wanneer u uw computer, opstarten zelfs als de rest van OneNote lanceert.

Voorkomen dat OneNote volledig geladen

4

Met de rechtermuisknop op de knop "Start" en selecteer "Task Manager" in het pop-upmenu om de toepassing van de Manager van de taak te lanceren. Alternatief, kunt u Taakbeheer starten door op "Windows-W" op uw toetsenbord te drukken, 'Taakbeheer' invoeren in het zoekveld en selecteert u "Task Manager" uit de lijst met zoekresultaten.

5

Klik op de "Meer Details" knop in de linkerbenedenhoek van het venster Taakbeheer weer te geven van de Manager van de taak tabbladen, waaronder proces, performantie, App-geschiedenis, opstarten, gebruikers, Details en diensten. U kunt deze stap overslaan als deze tabbladen al zichtbaar in de Manager van de taak zijn.

6

Klik op het tabblad "Opstarten" in de Manager van de taak voor het laden van de lijst met toepassingen die momenteel zijn geconfigureerd openen wanneer de computer eerst ingeschakeld wordt. Deze tabbladen bevinden zich in de buurt van de bovenkant van het venster Taakbeheer net onder het menu bestand.

7

Klik op Microsoft OneNote op de lijst van toepassingen en klik vervolgens op de knop "Disable" in de bodem juiste hoek van de Manager van de taak om te voorkomen dat OneNote wordt uitgevoerd bij het opstarten.

8

Sluit Taakbeheer en herstart uw computer om uw wijzigingen. Wanneer de computer opnieuw opstart, wordt OneNote niet uitgevoerd bij het opstarten.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook voorkomen dat een toepassing uitvoert bij het opstarten door het met de rechtermuisknop op de lijst van toepassingen in de Task Manager Startlusje en vervolgens te klikken op 'Uitschakelen' in het pop-upmenu dat verschijnt.
  • Informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 8.1 en OneNote 2013. Iets of aanzienlijk kan variĆ«ren met andere versies of producten.