Hoe te splitsen een groot bestand aan Zip

Maar moderne harde schijven en andere opslagmiddelen grote capaciteiten hebben, kunnen deze gemakkelijk terechtkomen als de opgeslagen bestanden bestaan uit grote afbeeldingen, films, muziek of uitvoerbare bestanden. Comprimeren van dergelijke bestanden in kleinere ziparchieven helpt opslagruimte besparen en bestanden gemakkelijker te maken om te verzenden via het Internet of e-mail. Een archief kan echter nog steeds te groot is voor de gunstige behandeling blijken. Het archief te splitsen in kleinere zip-bestanden is een oplossing.

Instructies

Online

1

Blader een online hulpprogramma zoals Media converteren om te voorkomen dat het downloaden van ruimte-beslag leggen programma's die mogelijk schadelijke virussen kunnen bevatten.

2

Klik op "Bladeren" om het dialoogvenster "Bestand Upload" weer te geven. Navigeer naar het bestand dat u wilt comprimeren en dubbelklik om te laden in de site.

3

Klik op een vinkje in het vak "Split bestand" en geef de grootte van elk blok. Extra opties kiezen zoals nodig.

4

Klik op "OK" als u wilt splitsen van het bestand, die wordt weergegeven als een koppeling op de pagina. Klik om te downloaden van elk stuk.

5

Blader een online compressor zoals NippyZip. Klik op "Bladeren" om te uploaden elk stuk van split, en voer vervolgens een bevestigingsnummer en druk op de toets "Enter". Het stuk wordt gecomprimeerd naar een zip-bestand in een link die u klik om te downloaden.

Gratis hulpprogramma

6

Download, installeer en voer een gratis compressor zoals 7-Zip, die zonder een website werkt. Het programmavenster wordt weergegeven. Het installeren van een dergelijk programma is handig als u van plan bent om het te gebruiken zonder een internetverbinding.

7

Blader naar het bestand dat u wilt opdelen en klik op "Add" om het dialoogvenster "Toevoegen voor archief" weer te geven.

8

Voer een nieuwe naam voor het archief, indien nodig, en kies een compressie-indeling in "Archiefindeling" drop-down. Kies dan de grootte van de split zip via de "Split tot Volume" drop-down menu. Selecteer desgewenst aanvullende opties in.

9

Klik op "OK" om te comprimeren en het splitsen van het bestand, dat wordt weergegeven in dezelfde map als het origineel.

Commerciƫle

10

Kopen en uitvoeren van een commercieel programma zoals WinZip, welke functies een Microsoft Office 2010 interface en biedt een gratis proefversie van haar website.

11

Klik op "Nieuw" om het dialoogvenster "Nieuwe archief" weer te geven. Navigeer naar waar u wilt opslaan van de zip-bestanden en voer een naam voor hen. Klik vervolgens op "OK" om het dialoogvenster te sluiten. Het dialoogvenster 'Toevoegen' verschijnt.

12

Navigeer naar het bestand dat u wilt zip, en klik om het te selecteren. Kies de grootte van elk stuk in het "Split Zip-bestand" drop-down menu. Klik op "Add" om het bestand omzetten in split zip-bestanden.

Tips & waarschuwingen

  • De grootte van uw split zipbestanden hangt af van hoe u ze wilt gebruiken--opgesplitst in meerdere kleinere bestanden voor e-mailen, of kies minder grotere bestanden als u van plan bent om op te slaan van elk stuk op een afzonderlijke CD.