Hoe te spelen van een spel in MS-DOS

Hoe te spelen van een spel in MS-DOS


Of het nu Lemmings, Bomber-Man of Pong, klassieke MS-DOS-games zijn een van de simpele geneugten in het leven. Helaas ondersteunen meest recente besturingssystemen geen MS-DOS-games. Een van de enige manieren om te genieten van MS-DOS-games is het installeren en uitvoeren van een programma genaamd DOSBox. Na de installatie een paar stapsgewijze instructies om te starten met het spelen van uw favoriete nostalgie-inducerende MS-DOS-games nu.

Instructies

1

Download je favoriete MS-DOS-games van websites zoals DOSGamesArchive, DOSGames en DOSGamesDownload.

2

Maak een map voor de DOS-spel dat u wilt afspelen op uw vaste schijf. U kunt bijvoorbeeld een map maken voor de Lemmings DOS spel voort naar de C toer. In dat geval zou de linkenlijst Lemmings C:\Lemmings.

3

Download de versie van DOSBox die overeenkomt met uw besturingssysteem via de officiële website van de DOSBox.

4

Installeren en uitvoeren van DOSBox op uw computer. Een DOS-venster opent en prompt u voor steken van een opdracht.

5

Typ "Mount C C:\" gevolgd door de naam van de map waarin u de DOS-spel dat u wilt afspelen. Bijvoorbeeld, "Mount C C:\Lemmings." Druk op "Enter".

6

Typ de naam van het uitvoerbare speldossier in de prompt en druk op "Enter". Het uitvoerbare speldossier meestal dezelfde naam heeft als het spel zelf. Bijvoorbeeld, type in "Lemmings" en druk op "Enter".

7

Start een spel in MS-DOS.

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet zeker bent wat de naam van het uitvoerbare bestand is, of de volledige naam van het spel niet werkt, typt u DIR, die een van alle bestandsnamen in de map lijst zal. Zodra alle bestandsnamen worden vermeld, vinden de naam van het bestand dat wordt gevolgd door de extensie .exe en typ de naam van dat bestand in de prompt en druk op "Enter".
  • Als u meer dan één .exe-bestand in uw spel map vindt na het klikken DIR, is de juiste .exe-bestand degene die het meest nauw komt met de volledige naam van het spel zelf overeen.
  • Overschakelen naar de modus volledig scherm door te klikken op alt + enter.
  • Hoewel de overgrote meerderheid van DOS games perfect op DOSBox draait wellicht sommige oudere DOS-spellen geluid of grafische problemen waarvoor verdere probleemoplossing.