Hoe te repareren van WMI op een Windows-systeem

Windows XP is een versie van het werkende systeem van Vensters door softwareontwikkelaar Microsoft uitgebracht in 2001. Sinds de release, Windows XP vervangen door verschillende herhalingen van Windows. Windows XP blijft echter populair onder de consumenten. De Windows Management infrastructuur (WMI) helpt in verschillende utilitaire functies van het besturingssysteem, zoals ras. Leer hoe te repareren van WMI op een Windows XP-systeem om toe te voegen productiviteit bij uw computerervaring.

Instructies

1

Klik op de knop menu Start in de linkerbenedenhoek van het scherm van Windows XP.

2

Selecteer "Run" in het pop-up menu Start.

3

Type "cmd EXE"(zonder aanhalingstekens) in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op 'OK'. Dit lanceert het venster opdrachtprompt van Windows XP.
Als u een Windows XP-installatie die is gewijzigd door een service pack upgrade gebruikt, typt u "rundll32 wbemupgd, UpgradeRepository" in plaats daarvan (zonder aanhalingstekens). Dit zal automatisch detecteren en repareren van een beschadigde WMI-installatie. Sluit het venster en herstarten uw PC.
Als u een Windows XP-installatie die niet is gewijzigd door een servicepack gebruikt, gaat u verder naar stap 4.

4

Typ "net stop winmgmt" (zonder aanhalingstekens) en druk op de "Enter" toets op uw toetsenbord. Hiermee opent u het venster Windows Management infrastructuur en de bronmap voor de WMI-gegevens. Noteer de locatie van de map op uw harde schijf. De standaardlocatie kan verschillen per computer en Windows XP-installatie.

5

Klik op het menu Start en selecteer 'Mijn Computer'. Dubbelklik op de C:\ partitie op de vaste schijf. Navigeer naar de map die wordt weergegeven in stap 4. Verdopen naar de vouwblad voor "Repository." Sluit het venster.

6

Terug naar het dialoogvenster WMI-in stap 4. Typ "net start winmgmt" (zonder aanhalingstekens) en druk op de Enter-toets op uw toetsenbord. Typ "EXIT" (zonder aanhalingstekens) en druk op de "Enter" toets op uw toetsenbord. Sluit het dialoogvenster venster. De WMI-infrastructuur is nu hersteld op uw Windows XP-installatie.

Tips & waarschuwingen

  • Uw Windows XP WMI zou zelden moeten herstellen tenzij u verschillende systeem-intensieve processen.