Hoe te repareren van een Notebook-Computer

Notebooks zijn uiterst complex en fraai ontworpen apparaten. In tegenstelling tot desktops, zijn ze niet als "gebruiksvriendelijk" als het gaat om doe reparaties. Laptop eigenaars kunnen een paar eenvoudiger procedures zonder deskundige vaardigheden of speciale apparatuur wel competent uitvoeren zolang ze Wees buitengewoon voorzichtig. Laptop elektronica zijn meedogenloos als het gaat om fouten--Maak een en u de laptop nog verder zal beschadigen.

Instructies

1

Prepareer het werkoppervlak. Leg de notebook, onderzijde omhoog, op een platte, heldere Bureau oppervlak, bij voorkeur met een soort doek mat of opvulling om het deksel van de laptop te beschermen tegen krassen. Lay-out een "frame", gemaakt van verschillende vellen blanco papier rond de kant en de bovenkant van de notebook. Gereserveerd van een pen en een dispenser met plakband in de buurt. Het werkgebied fel verlicht. Een vergrootglas is ook zeer nuttig. U moet ook enkele kleine Phillips en platte kop schroevendraaiers, in de "juwelier" grootte. Een paar pincet met fijne, spits uiteinde is nuttig ook.

2

Zoeken op het Internet voor alle beschikbare informatie over uw laptop, specifiek hoe goed het transactieprobleem voor uw exacte maken en model. "Close" is niet dicht genoeg. Modellen binnen dezelfde maker familie kunnen zeer verschillend zijn. Als u een tutorial vindt over het openen van uw zaak, het zorgvuldig bestuderen. Als u een online tutorial niet kunt vinden, zult u "operationele op de patiƫnt" in wezen blind--herzien het project nu.

3

Koppel de stekker van de adapter en de batterij. Kwijting geen latente elektriciteit door de power-knop enkele seconden ingedrukt. Schroef de Poortkleppen voor de draadloze kaart, het RAM-geheugen en de harde schijf. Voorzichtig wegnemen naar de zwaar toer.

4

Verwijder alle zichtbare schroeven aan de onderkant van de notebook. Tape deze schroeven aan papier en maak notities van hoeveel en waar de schroeven "behoren" zoals "10 base schroeven." De laptop draai en open het deksel voor zover het gaat. Neem een kleine flat-hoofd schroevendraaier en zachtjes sonde of de bovenste rand van de laptop (met het toetsenbord) zal gratis pop van de basis ring. Als de bovenste rand niet uit de base verschijnt, kunnen er ongezien schroeven die het op zijn plaats. Verwijder het toetsenbord volgens aanwijzingen van de fabrikant. Kijk voor alle schroeven onder het toetsenbord dat kan worden de boven- en de base bij elkaar te houden. Als u Verwijder de schroeven, tape om papier en labelen hen.

5

Onderzoeken de binnenwerkingen van het notitieblok te zoeken voor de hand liggende problemen. Bijvoorbeeld, kunnen stof en huisdier haar vaak verstoppen een processor koellichaam fan; Verwijder eventuele obstakels in de ventilator. Netvoeding aansluitingen routinematig module uit moederborden. Als u vindt dat uw AC-jack is verbroken, moet u een deskundige reparatie of een nieuw moederbord. Wat processor chips zijn vervangbare op laptops, terwijl andere chips permanent zijn. Oplossen, zoals je bent in staat, binnen uw elektronica-ervaring.

6

Monteer de componenten in de juiste volgorde, met behulp van uw papier "gidsen." Vervang alle schroeven. Test de notebook. Als het zal niet de nodige energie, de hulp van een professional.