Hoe te repareren van een beschadigde Sector van Maxtor

Hoe te repareren van een beschadigde Sector van Maxtor


Maxtor is een fabrikant van prominente harde schijf. Harde schijven--kunnen hoe goed ze zijn gemaakt--op enig moment in hun leven hebben een sector die gaan slecht. U kunt een beschadigde sector of sectoren een Maxtor harde schijf zelf oplossen met behulp van een ingebouwde Windows-programma. Hoewel een paar slechte sectoren is niet een ernstig probleem, duidt met veel slechte sectoren op een ernstig probleem.

Instructies

1

Start de computer met de Maxtor harde schijf. Nadat de computer gebruiksklaar is Ga naar het menu Start in Windows. Klik "Run" en typ in "chkdsk/r c:", waarbij "c" staat voor de letter van de Maxtor harde schijf; de letter kan afwijken op uw computer. Checkdisk zal beginnen.

2

Start de computer opnieuw op. Als de Maxtor schijf niet het belangrijkste systeemstation is, Checkdisk uitgevoerd na het rebooten. Als de Maxtor harde schijf het systeemstation is, het kan scannen de toer nu of het wellicht opnieuw voordat het programma wordt uitgevoerd.

3

Laat Checkdisk evalueren de Maxtor harde schijf. Checkdisk zal vast slechte sectoren dat kunnen worden vastgesteld en mark unfixable sectoren als slecht en niet zal toestaan dat bedrijfstakken om opnieuw worden gebruikt. Na een paar slechte sectoren is niet noodzakelijkerwijs een ernstig probleem.

4

Herhaal het proces nog een keer. Soms Checkdisk opnieuw uit te voeren zult ontdekken meer fouten op de schijf Maxtor. Als u de tweede keer talrijke fouten vindt, kan de harde schijf gaan slecht.

5

Sla alle informatie op de Maxtor schijf naar een andere schijf als de schijf lijkt te hebben veel slechte sectoren of herhaaldelijk is het vinden van slechte sectoren. De Maxtor schijf kan functioneren voor een tijdje, maar het station kon niet op elk moment zonder waarschuwing.

Tips & waarschuwingen

  • De bovenstaande instructies werken aan een breed scala aan platformen. Kunt u mogelijk ook een schijf op fouten met behulp van een ingebouwde Windows-programma wilt controleren (zie verwijzingen).