Hoe te partitioneren van schijven in Vista

Hoe te partitioneren van schijven in Vista


Is vrijwel Verdeel het in stukjes, die elke één van die het besturingssysteem van uw computer als een aparte schijf beschouwen zal te partitioneren van een harde schijf. Windows Vista vraagt partities "volumes", en u nieuwe verbindingslijnen toevoegen mits er niet-toegewezen ruimte--ruimte niet wordt gebruikt in een volume dat al bestaat. Om ruimte vrij te maken, zul je waarschijnlijk een bestaand volume verkleinen voordat u een nieuw volume maakt.

Instructies

1

Klik op "Start," type "diskmgmt.msc" en druk op "Enter". Dit zal het hulpprogramma Schijfbeheer. Selecteer de schijf die u partitioneren wilt. Als het is al in gebruik, zal alle van haar ruimte waarschijnlijk al zijn toegewezen; Daarom zul je te krimpen van een bestaande partitie--een "volume"--om ruimte voor een nieuwe te maken.

2

Klik met de rechtermuisknop een bestaand volume en klik op "Shrink Volume." Volg de aanwijzingen op het scherm de instructies voor verschrompelen naar de volume en vrijmaken maar veel ruimte die u wilt. Wanneer u naar het scherm van het beheer van de schijf terugkeert, verschijnt het de nieuwe niet-toegewezen ruimte op uw schijf naast de bestaande volumes.

3

Klik met de rechtermuisknop de unallocated ruimte en klik op "Nieuw eenvoudig Volume." Volg de aanwijzingen op het scherm instructies voor het instellen van de naam en de grootte van de nieuwe partitie. Schijfbeheer sluiten wanneer u klaar bent; de nieuwe partitie wordt weergegeven als een station in Windows Verkenner, net als uw andere stations.