Hoe te partitioneren van de legitieme Windows Vista Premium

Een vaste-schijfpartitie of de vaste-schijfvolume is een opslaggebied op een vaste schijf die is gescheiden van een andere partitie of het volume. Partitioneren is het proces van het creëren van een nieuwe schijfvolume. Bijvoorbeeld, als uw harde schijf slechts één volume in station C genoemd heeft, kunt partitionering u een nieuw volume maakt met een nieuwe stationsaanduiding die u gebruiken kunt om de gegevens naar wens indelen en scheiden van het volume dat het besturingssysteem bevat. Windows Vista Home Premium en andere versies van Vista kunnen beheerders wijzigen en schijfpartities maken.

Instructies

1

Klik op "Start", klik met de rechtermuisknop "Computer" en kies "Beheren".

2

Klik op "Schijf beheer." Uw systeem zal een lijst van uw harde schijf volumes optrekken.

3

Zoek een blok van niet-toegewezen schijfruimte op de vaste schijf in het venster schijf beheer (niet-toegewezen blokken zullen worden gelabeld en kleurgecodeerde met een zwarte streep), met de rechtermuisknop op het blok en kies "Nieuw eenvoudig Volume." Een wizard Nieuw volume creatie zal lanceren.

4

Klik op "Next", geef de hoeveelheid opslagruimte die u wenst te maken op het nieuwe volume in MB, klik op "Next", kies een stationsletter voor de nieuwe partitie in de daarvoor bestemde ruimte en klik vervolgens nogmaals op "Volgende". Een partitie formaat scherm zal verschijnen.

5

Klik op "Next" om Formatteer de nieuwe partitie met behulp van standaardinstellingen of klik "Dit volume niet formatteren" overslaan opmaak en klik vervolgens op "Finish".

Tips & waarschuwingen

  • Een nieuwe partitie moet worden geformatteerd voordat het kan worden gebruikt voor het opslaan van gegevens.
  • Moet er niet-toegewezen schijfruimte beschikbaar is om een nieuwe partitie te maken. U kunt het verkleinen van een bestaand volume te maken van niet-toegewezen schijfruimte door rechts te klikken op het volume in de schijf beheer scherm aangehaald in de stappen en "Verschrompelen Volume" selecteren.