Hoe te opstelling van WiFi op een Laptop

Hoe te opstelling van WiFi op een Laptop


Wi-Fi instellen op uw laptop is een proces dat vraagt om de juiste apparatuur en handleidingen. U kunt met deze in de hand, de setup op uw laptop meestal binnen enkele minuten voltooien hoewel het proces zal verschillen lichtjes afhankelijk of uw laptop Mac OS X-software of het Windows-besturingssysteem draait. In beide gevallen, zal u niet moeten worden vertrouwd met draadloze netwerken om competent pakken deze procedure.

Instructies

1

Uw breedband modem verbinden met uw Wi-Fi-router. Deze verbinding zal worden gemaakt met behulp van een ethernet-kabel, die stekkers in de de ethernet-poorten op de achterkant van de modem en de router. Één uiteinde van de ethernetkabel zal sluit aan op de ethernet-poort van de modem, terwijl het andere einde van de router poort aansluiten zal. Deze poorten worden weergegeven als grote telefoon kabel aansluitingen in omvang en algemene structuur, zodat de identificatie zou niet moeilijk moeten zijn.

2

Koppel de breedband modem van de voedingsbron los en sluit u het onmiddellijk terug in. Hierdoor zal de modem te herstarten en zijn nieuwe verbinding met de draadloze router te detecteren.

3

Kijk door de handleiding die bij uw draadloze router wordt geleverd. Deze handleiding bevat twee details die u bij de hand hebben moet voordat gaan vooruit. Het eerste stuk van informatie is de unieke URL, of webadres, dat is toegewezen aan uw router. De andere stuk van informatie is het standaardwachtwoord voor de router die is ingesteld door de fabrikant.

4

Voer de URL in het adresveld van uw webbrowser. Druk op de toets "Enter".

5

Typ de naam van uw draadloze netwerk binnen de installatie prompt die verschijnt na het invoeren van het standaardwachtwoord. Deze naam is willekeurig en kan worden wat je wilt.

6

Selecteer een type codering van de security voor uw netwerk. Terwijl dit niet vereist is, is het raadzaam dat u beschermen uw netwerk op deze wijze niet-gemachtigde gebruikers om buiten te houden. Terwijl u tussen 'WEP' en 'WPA'-codering kiezen kunt, is WPA superieur. Selecteer WPA en toewijzen van een wachtwoord van uw keuze voor het coderen van uw netwerk.

7

Toegang tot het draadloze pictogram op uw laptop. Als uw laptop een Windows-machine is, zullen het pictogram aan de rechterkant van de werkbalk van de bodem. Als u van een Macbook gebruikmaakt of vergelijkbare laptop met OS X geïnstalleerd, kijk naar de rechterkant van de bovenste werkbalk op uw computer het bureaubladgebied te vinden van het pictogram voor draadloze. Klik op dit pictogram.

8

Selecteer de naam van uw draadloos netwerk in recent gecreëerde door erop te klikken wanneer het wordt weergegeven nadat u het pictogram voor draadloze toegang. Voer het wachtwoord die u hebt toegewezen aan deze verbinding en druk op "Enter" op uw laptop toetsenbord.

9

Test uw nieuw opgerichte Wi-Fi op uw laptop door probeert te bladeren op uw favoriete websites in uw browser. Wi-Fi toegang moet beschikbaar enige momenten na het invoeren van uw netwerkwachtwoord opgeven.