Hoe te opstelling een opnamekaart voor het opnemen van de PS2

Een opnamekaart is een apparaat waarmee de gebruiker op record of stream video van de televisie naar de computer. Deze video kan vervolgens worden gedeeld of bewerkt zoals elk ander video bestand. Capture kaarten zijn beschikbaar in PCI en externe vormen. PCI-opnamekaarten zijn meestal goedkoper, maar net zo efficiënt. Externe capture kaarten zijn meestal kleine dongle-achtige apparaten die slechts de nodige video-ingangen die nodig zijn voor u om video te registreren bevatten. Externe opnamekaarten zijn aangesloten via USB. Zowat alle opnamekaarten voorzien van propriëtaire software waarmee de gebruiker om video te registreren, echter zijn er ook gelijkaardige freeware programma's online beschikbaar. Als u een externe-opnamekaart gebruikt, gaat u naar stap 6 om te beginnen het verbindingsproces.

Instructies

1

De computer uitschakelt. Plaats het in een gebied dat vrij is van stof en statische elektriciteit.

2

Gebruik een kleine schroevendraaier de zijpanelen uit u computerbehuizing verwijderen. Er zijn over het algemeen twee soorten schroeven onder elke kant van de zaak de zijpanelen bijeen te houden. Raadpleeg de handleiding van uw computer voor specifieke instructies.

3

Druk op uw handen stevig aan de kant van de metalen chassis van uw zaak om jezelf te bevrijden van elke bebouwde statische elektriciteit.

4

Kijk voor de PCI-sleuven op het moederbord. Er zijn meestal ten minste twee en ze zijn meestal onder de AGP of PCI-E (voor modernere moederborden) slot. Til de hendel omhoog op het einde van de sleuf en schuif voorzichtig de PCI capture-kaart in een PCI-sleuf. Zodra de kaart stevig in de sleuf is, zet de hendel terug naar beneden.

5

Plaats de zijpanelen achter op uw geval.

6

Zet uw computer aan. Als nieuwe hardware wordt gedetecteerd, is uw PCI-kaart correct geïnstalleerd. Plaats de driver-cd die wordt geleverd met de opnamekaart om de drivers te installeren. Dit zal het apparaat detecteerbaar maken door uw computer. Installeer de extra software die wordt geleverd met de meeste opnamekaarten die u toestaan om video te registreren.

7

Sluit de AV-kabel van uw PS2 in de drie splitters met behulp van de bijbehorende kleuren. Sluit de resterende splitters op de AV-poorten van uw opnamekaart.

8

Sluit de RCA-kabel aan op de "Monitor Out/Video Out"-aansluiting van uw televisie.

9

Uw PS2 inschakelen. Start de opnamesoftware die bij uw opnamekaart. Verken het optiemenu als u wilt instellen van de voorkeuren van de opname van uw keuze.