Hoe te ontgrendelen van een Computer met een DVD-speler

Hoe te ontgrendelen van een Computer met een DVD-speler


Losmaken van de beheerderstoegang tot een computer kan worden frustrerend, maar niet onherstelbaar. De "hint" voorgesteld om te onthouden van de computer aangewezen wachtwoord mogelijk niet genoeg. De Systeemherstel-CD kan worden ingevoegd om het beheerderswachtwoord opnieuw instellen.

Instructies

1

Controleer de account vergrendeld op de computer is de administrator-account. Als een algemene gebruiker uit de computer is vergrendeld, kan de toegang worden hersteld zonder gebruik te maken van de procedure voor het terugzetten van CD.

2

Bereiken van de Systeemherstel-CD, en plaats de CD in de computer terwijl de computer wordt uitgevoerd.

3

Start de computer opnieuw op.

4

Druk op en de "C"-toets ingedrukt zodra het pictogram wordt weergegeven op het scherm. Wanneer het "Selecteer taal"-menu verschijnt, kiest u de gewenste taal. Klik op "Doorgaan".

5

Kiest u "Reset Password" op het "Installer" menu (linksboven).

6

Op het scherm volgen aanwijzingen voor het voltooien van het wachtwoord reset proces. Schrijf het nieuwe wachtwoord op een veilige plaats, weg van de computer.

7

Sluit het installatieprogramma af. De computer zal nu de toegang van de beheerder met de nieuw gedefinieerde wachtwoord toestaan.

Tips & waarschuwingen

  • Bewaar de Systeemherstel-CD op een veilige plaats. Het zal toestaan dat elke gebruiker het wachtwoord voor een computer.
  • Als een algemene gebruiker is vergrendeld uit een computer, kan het systeem-programma's van de algemene gebruiker wachtwoord opnieuw instellen door de beheerder worden gebruikt. Het hier beschreven proces voor de reset van schijf is niet nodig.
  • Na het resetten van het beheerderswachtwoord, het installatieprogramma-menu te verlaten. Ga niet verder met de aanwijzingen van de CD installateur, of de computer worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • Als de computer waarop is beveiligd met FileVault, zijn de herstel-instructies verschillend. Raadpleeg de Mac help site vermeld.
  • Op een Windows-computer, is het misschien niet mogelijk toegang te krijgen tot de computer als het administrator-wachtwoord verloren zijn gegaan. Een nieuwe partitie mogelijk moet worden gemaakt op de computer en de eerder gemaakte documenten verloren kunnen gaan.
  • Op een Windows-computer, moet een Systeemherstel-CD zijn gemaakt door de gebruiker te volgen van de bovenstaande stappen.
  • Softwareprogramma's kunnen worden gekocht om te ontgrendelen van een Windows-wachtwoord.