Hoe te kopiëren van een volledige webpagina naar Excel

Hoe te kopiëren van een volledige webpagina naar Excel


Excel is een spreadsheetprogramma van de software die wordt aangeboden via Microsofts Office Suite pakket. Excel is een nuttig en praktisch programma voornamelijk gebruikt om te analyseren en delen van gegevens via een verscheidenheid van tabellen, grafieken en werkbladsjablonen. Bepaalde omstandigheden kunnen echter presenteren of ter aanvulling van de gegevens met behulp van andere media, zoals websites. Met een paar stappen kunt Excel u de inhoud te kopiëren van een hele webpagina rechtstreeks in uw spreadsheet.

Instructies

1

Open uw webbrowser en toegang tot de Web-pagina met de gewenste gegevens.

2

Druk op de rechter muisknop en klik op "Selecteer alle". Dit markeert alle tekst op de pagina.

3

Druk nogmaals op de rechter muisknop en klik op "Kopiëren". De informatie wordt gekopieerd naar het Klembord van de computer.

4

Open Excel en open het werkblad.

5

Klik op het gebied van het werkblad waar u de gegevens wilt weergeven.

6

Klik op het tabblad 'Home' in de uiterst linkse hoek van het werkblad, klik dan "Plakken". De gegevens is in het werkblad ingevoegd.

Tips & waarschuwingen

  • Als gegevens niet weergegeven worden zoals u verkiest, klik op de blauwe pijl onder "Plakken" en vervolgens op "Plakken speciaal". Kiezen of u de gegevens wilt plakken als HTML (zoals deze wordt weergegeven op het Web) of als onbewerkte tekst zonder afbeeldingen of speciale tekens.