Hoe te kopiëren & kolommen plakt

In werkbladen, zijn de gegevens geordend in kolommen en rijen. Dit maakt het gemakkelijk te kopiëren en plakken van een kolom of rij. In een tekstverwerker programma, echter, is de tekst in het algemeen georganiseerde rijen alleen. De uitzondering is wanneer een tabel wordt gebruikt om tekst te typen. U kunt selecteert u een kolom van de tabel, kopiëren van de inhoud ervan en plak het ergens anders. Hoewel niet net zo gemakkelijk, worden ook kopiëren en plakken in kolomvorm tekst, zelfs als het niet in een tabel in de meeste tekstverwerkers toestaan.

Instructies

Werkbladen

1

Open het bestand met uw gegevens en het bestand waar u de gegevens wilt plakken. Als u wilt kopiëren en plakken in hetzelfde bestand, hoeft u niet het tweede bestand te openen.

2

Links-klik door-één op de bovenkant van alle kolommen die u wilt kopiëren en plakken, terwijl het houden van de "Ctrl"-toets op het toetsenbord ingedrukt. Dit zal die kolommen selecteren. Klik vervolgens de "Ctrl" toets loslaten.

3

Druk op de toets 'C', terwijl de "Ctrl" toets ingedrukt. Dit wordt de kolom op het Klembord van de computer gekopieerd.

4

Met de linkermuisknop op de eerste cel van het werkblad waar u de gegevens wilt plakken. Dit moet de cel waar u wilt zien van de eerste cel van de eerste kolom van uw gegevens.

5

Druk op de "V"-toets, terwijl u de "Ctrl" toets. Dit zal alle gegevens opgeslagen op het Klembord van de computer op het werkblad plakken.

Tekstverwerker programma 's

6

Open het bestand waaruit u wilt kopiëren van de kolommen en het bestand waar u wilt plakken die kolommen.

7

Klik met de linkermuisknop op de hoogste linkerhoek van de kolom die u wilt kopiëren met behoud van de "Alt" toets op het toetsenbord ingedrukt, en sleep de muis naar de rechterkant en de onderkant te selecteren voor alle tekst die u wilt kopiëren en plakken. Laat niet de "Alt" toets of de muisknop totdat u de hele kolom hebt geselecteerd.

8

Druk op de "C"-toets op het toetsenbord terwijl het houden van de "Ctrl" toets ingedrukt. Dit wordt de kolom die u zojuist hebt geselecteerd op het Klembord van de computer gekopieerd.

9

Klik met de linkermuisknop op de plaats waar u gegevens plakken de kolomvorm je gewoon gekopieerd en wilt, terwijl de "Ctrl" toets ingedrukt, druk op de toets "V".